Zácsik újra a Ferencváros színeiben

Két új igazolást jelentett be a Ferencváros, Hársfalvi Júlia mellett Szöllősi-Zácsik Szandra visszatér a Népligetbe.

Hétfőn sejtelmes cikket tett közé a fradi.hu, miszerint a keddi Fradi TV adásában jelenti be két új igazolását a női kézilabda szakosztály. A szurkolók között egyből megindult a találgatás, miután a sötét képen egy hosszú egyenes hajú személy volt látható. Ma délután lerántották a leplet a sejtelmes fotóról, amin Hársfalvi Júlia szerepelt, a szélső mellett Szöllősi-Zácsik Szandra is a fővárosiakhoz szerződik idén nyártól.

Hársfalvi a Balaton-partjáról érkezik a Ferencvároshoz. A 24 éves bal szélső 2019 óta erősíti a narancs-feketék csapatát, azonban az idén lejáró szerződését már nem hosszabbította meg. A kétszeres válogatott szélső pályafutását Mosonmagyaróváron kezdte, majd Győrbe szerződött Korsós Dorina sérülését követően. Később őt is kihagyások sújtották, ezért előbb Debrecenben, majd 2018-ban Metzingenbe adták kölcsön. 2019-ben szakadt ki a győri kötelékből, amikor siófokra szerződött, jelenlegi szezonban 14 mérkőzésen 37 gólt szerzett.

Szöllősi-Zácsik Szandra az MTK-tól érkezik (vissza) a zöld-fehérekhez. Zácsik már volt ferencvárosi játékos több ízben is. Először 2006-ban igazolt a Népligetbe, ahol 2009-ig 78 mérkőzésen 305 gólt szerzett, majd külföldre szerződött a Krim Ljubljanához. Szlovéniából 2010 telén tért haza a Fradihoz, ahol aztán hét esztendőt töltött el, részese volt mindkét KEK-győztes csapatnak, ráadásul oroszlánrészt vállalt a menetelésből. 2017-ben derült égből villámcsapásként ért mindenkit, hogy a két fél felbontotta a szerződését és elvállnak útjaik. Második kontraktusa alatt 116 találkozón 427-szer volt eredményes. Ezután a Budaörs játékosa lett, azonban 2018-ban várandóság miatt szüneteltette karrierjét, majd 2019-ben a MTK színeiben tért vissza a pályára. A kék-fehéreknél is igazi vezérré nőtte ki magát „Szani”, a fiatalokkal tűzdelt kerettel pedig stabil középcsapattá fejlődtek. Tavaly télen részt vett az Európa-bajnokságon is, ahol kiemelkedő játékkal hívta fel magára a figyelmet és Háfra Noémi távozásával az elsők között emlegették a lehetséges érkezők között.

Külön érdekesség, hogy Zácsik váratlan távozásával adódott meg a lehetőség Háfra Noémi számára, hogy kölcsönből visszakerüljön a Ferencváros együtteséhez még 2017-ben, majd most négy évvel később Szöllősi-Zácsik váltja a fiatal tehetséget a népligetben, miután Győrhöz távozik az idény végén.