WTCR: A jövőben csatlakozik a Toyota a sorozatba

A Toyota Gazoo Racing az argentin gyárát bízta meg a Corolla TCR tervezésével, fejlesztésével, gyártásával, értékesítésével, így a konstruktőr jogosult lesz a világ bármely TCR sorozatában indulni, beleértve a WTCR bajnokságot is.

Daniel Herrero a Toyota Gazoo Racing Latin-amerikai vezérigazgatója boldog, hogy ők valósíthatják meg a projektet:
“Büszkék vagyunk arra, hogy engedélyt kaptunk a központunktól, hogy mi homologizálhatjuk a TCR versenyautókat, valamint mi felelünk az értékesítésért és gyártásért is. Ez azt mutatja, hogy a Toyota Corporation bizalma irántunk, valamint az autósport iránt töretlen. Kettős boldogság ez számunka; először is mivel mi leszünk felelőlesek a Corolla TCR fejlesztéséért, másrészt pedig Argentínában tovább tudjuk népszerűsíteni a sportot.”

Marcello Lotti a WSC – TCR-t működtető vállalat – elnöke is megszólalt a bejelentés kapcsán:
“Hat év telt el a TCR megalapítása óta és az új gyártók folyamatosan érdeklődnek a sorozat iránt. Üdvözöljük a Toyota érkezését, hiszen ez a vállalat mindig mélyen részt vett az autósport világában. Az, hogy az argentin csoportjukat bízták meg a Corolla TCR fejlesztésével, értékesítésével marketing szempontból is egy másik mérföldkő a sorozat jövőjét tekintve.”

forrás, fotó: fiawtcr.com