Vida Máté hamarosan újra pályára léphet sérülése után

A Dunaszerdahely középpályása még júniusban sérült meg súlyosan, most már egyre közelebb van a visszatéréshez, erről és terveiről beszélt a Nemzeti Sportnak.

Vida júniusban a Rózsahegy elleni kupa elődöntőn szenvedett külsőtérdszalag-szakadást. Azóta hosszú rehabilitációs folyamat van mögötte, egy hete már ismét a csapattal készül, igaz még nem végez teljesértékű munkát. A test-test elleni párharcokat még egyelőre kerüli, de tervek szerint halad a rehabilitációja. A fizikai nehézségek mellett lelkileg is megterhelő volt az elmúlt félév a 24 éves játékos számára, ugyanis ősszel klubja, és a válogatott is kiválóan szerepelt, Vida azonban sérülése miatt ezekből kimaradt.

A DAC labdarúgója hozzátette, erőnlétileg még nem százszázalékos, de a fizikai mutatóival nincs gond.

A tavaszi szezont pozitívan várja a sérülésből visszatérő középpályás, nap mint nap azért dolgozik, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány már a márciusi vb-selejtezőkön számolhasson vele, és természetesen szem előtt van a nyári Eb is. „Minden labdarúgó tisztában van a saját képességeivel, érzésem szerint, ha egészséges leszek és visszanyerem a sérülésem előtti formámat, akkor esélyem nyílik arra, hogy meghívót kapjak az Eb-re készülő keretbe.” – mondta Vida a kontinenstornáról.

Emellett szeretne visszakerülni klubjában a kezdőcsapatba, amellyel szeretne aranyérmet nyerni vagy a kupában, vagy a bajnokságban. Utóbbiban jelenleg mindössze 5 ponttal vannak lemaradva a listavezető Slovan Bratislava mögött.

Vida Máté szerződése nyáron lejár a DAC-nál, és ugyan még nem volt szó a hosszabbításról, a magyar középpályás szívesen maradna a felvidéki klubnál, annak ellenére, hogy több helyről is érkeztek ajánlatok érte.

Forrás: NSO

Kép: csakfoci