Vicces öngóllal szerzett vezetést, majd győzött az FTC

A Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik, utolsó előtti fordulójában a cseh bajnok Slavia Praha együttesét fogadta a Ferencváros és győzte le több mint 17.000 magyar szurkoló előtt.

A találkozót a vendégcsapat kezdte jobban, szinte végigtámadtak az első félidőben, egyértelműen fölényben játszottak, ám nem tudtak előnybe kerülni. Az első komolyabb zöld-fehér lehetőségre 39 percet kellett várni, amikor Ryan Mmaee beadását követően Tokmac került helyzetbe, azonban a kapu mellé lőtt. A 44. percben egy Fradi-kontrát követően Kacsaraba szerelte Mmaeet, azonban a Slavia játékosa hazaadta a labdát, ami csapattársa, Kolár nem tudott átvenni, a játékszer így a kapuba került, ezzel a finoman szólva is humoros öngóllal tehát megszerezte a vezetést Peter Stöger együttese (1-0).

A második játékrész elején Kacsaraba ismét hibázott, ezúttal Uzunit buktatta a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig határozott a büntetőpontra mutatott. A megítélt tizenegyest Haratin értékesítette (2-0). A középkezdést követően Tokmac kapott jó labdát és vihette egyedül kapura, Kolár kapus azonban ezúttal jól védett, maradt a 2-0. Hiába duplázta meg előnyét a Ferencváros, a Slavia továbbra is fölényben futballozott, de továbbra sem tudott a Fradi kapujába találni. 

Ferencváros – Slavia Praha 2-0

Gólszerzők: Kacsaraba (44′, öngól), Haratin (50′ büntető)

A visszavágóra jövő hét kedden Prágában kerül sor.

Kép: MTI/Koszticsák Szilárd