Szurkolók nélkül fogadja Albániát a magyar válogatott

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) keddi közleménye szerint a Magyar Labdarúgó-válogatott két soron következő FIFA-rendezésű találkozóját szurkolók nélkül kell megrendeznie, ám utóbbit két esztendőre felfüggesztették.

Szeptember 2-án a Magyarország-Anglia (0-4) világbajnoki selejtezőn történt incidensek miatt a FIFA zártkapus mérkőzések mellett 200 ezer Svájci Frankra büntette meg a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ). Ennek értelmében október 9-én, amikor a Marco Rossi együttese Albániát fogadja, a drukkerek nem lehetnek jelen a Puskás Arénában. Az incidensek között rasszista bekiabálásokat, pályára bedobált tárgyakat, pyrotechnikai eszközök használatát és lépcsőn tartózkodást emeltek ki. A magyar társadalomban igencsak megoszlóak erről a vélemények, de sajnos körülbelül 100 vétkes veszi el 60 ezer szórakozását.

Júliusban az UEFA 2+1 találkozóra záratta be a stadiont, így 2022 őszén, a Nemzetek Ligájában sem lesz könnyű dolgunk. Bízzunk abban, hogy az MLSZ sikeresen fel fog lebbezni a szankció ellen. Szűk 3 héttel ezelőtt egy közleményben jelezte a magyar szövetség, hogy ki fogják tiltani a rendbontó drukkereket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük