Szoboszlai még nem lépett pályára új csapatában, de hosszabbított

Az RB Leipzig és Szoboszlai Dominik megegyeztek a szerződéshosszabbításról, így a középpályás szerződése egy évvel, egészen pontosan 2026 nyaráig meghosszabbodik. A magyar középpályás 2021 januárjában csatlakozott a RB Leipzig együtteséhez a Red Bull Salzburgtól, és azóta medencesérüléssel bajlódik.

A 20 éves játékos egy ideje már rehabilitációs és egyéni edzésmunkát végzett, hogy minél hamarabb a csapata rendelkezésére tudjon majd állni és az előző héten már a csapattal edzett. Szoboszlai csütörtökön hagyja el a Németországot, hogy csatlakozzon a magyar válogatotthoz és felkészüljön a nyári Európa-bajnokságra.

Szoboszlai: “Természetesen az első hat hónapom a RB Leipzignél más volt, mint amit elképzeltem. A cél az volt, hogy a szezon második felében már a pályán segíthessem a csapatot, ami sajnos nem sikerült. De most már teljesen felépültem, a következő szezonban már 100%-os állapotban leszek, és alig várom az új szezont. Az első naptól kezdve teljes támogatást, teljes bizalmat és maximális támogatást éreztem a klub részéről ebben a nehéz időszakban. A szerződéshosszabbítás ebben az időszakban egy újabb erős jele annak, hogy hosszú távon együtt akarunk tenni valami egészen különleges dolgot és sikeresek szeretnénk lenni”.”

“Egy szerződéshosszabbítás bizonyára kissé szokatlan, ha egy játékos még nem játszott az új klubjában. Számunkra azonban ez egy fontos jel, hogy Szoboszlai Dominik az elkövetkező években is nagyon meghatározó játékosa lesz az RB Leipzignek, és hogy nagy elvárásaink vannak vele szemben. Ezért nagyon pozitív tárgyalások során gyorsan megegyeztünk, hogy 2026-ig meghosszabbítjuk a szerződését. Dominik egy kivételes európai tehetség, aki sok örömet fog okozni nekünk az új szezontól kezdve és azon túl is”- mondta Florian Scholz, a klub sportigazgatója.

Forrás: RB Leipzig