Sima győzelmet aratott a Veszprém

A Férfi Kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjában a Telekom Veszprém a Flensburg-Handewitt csapatát látta vendégül. A felek különböző előjekkel várták a csütörtök esti összecsapást, mivel az “Építők” csupán egyszer kaptak ki a szezonban, míg a németek az elitligában nyeretlenek, valamint a Bundesligában sem nyújtanak hozzájuk méltó teljesítményt. Végül beigazolódott a papírforma, vagyis Momir Ilics együttese magabiztos győzelmet aratott.

Telekom Veszprém – Flensburg-Handewitt 28-23 (14-8)

Fantasztikusan kezdtek a hazaiak, mind támadásban, mind védekezésben is. Utóbbit az is igazolja, hogy a vendégek 8,5 percet követően tudtak először a kapuba találni. Már az első 10 percben eldőlt, hogy melyik együttes az erősebb. Egy teljesen tanácstalan Flensburg próbált meg verszegény támadásokkal nekimenni egy ezer fokon égő Veszprémnek. Ha a vörös védelem nem, akkor Rodrigo Corrales volt a végállomás. Ha a támadójátékot nézzük, akkor talán túlzó a veszprémiekre használt jelző, mivel a befejezések nem voltak a legpontosabbak. Benjamin Buric is mutatott be remek védéseket, tulajdonképpen a bosnyák tartotta a lelket a németekben. A félidőben hat góllal vezettek az “Építők”, hiába váltottak menet közben kapus nélküli játékra Jim Gottfridssonék.

A szünetben Maik Machulla a széleken próbált frissíteni, ahová Lasse Svan és Hampus Wanne érkeztek. Ám az igazi megoldást a frissen igazolt  Teitur Ernarsson jelentette, akivel nem bírtak a magyar csapat védői. Tulajdonképpen elegendő volt a Veszprémnek egyszer rálépnie a gázpedálra a második játékrész elején, amely által nem forgott veszélyben a győzelem. A hajrára a védekezésre szánt koncentráció visszaesett, valamint a támadásoknál sem volt meg a teljes összpontosítás. Azonban ezek aligha lesznek fontosak, ugyanis remek megoldásokat láthattunk a veszprémi játékosoktól, így a szurkolók is remekül szórakoztak. Az utolsó percekben a vendégek oldalán Anton Lindskog pontozódott ki, de ennek sem volt jelentősége. Összességében már a kezdés után nem sokkal eldőlt, hogy ki nyeri meg ezt a találkozót. A végeredmény 28-23 lett, így a Flensburg megúszta a kiütést. Manuel Strlek 7 góllal volt a legeredményesebb, míg a németeknél Einarsson 5 találattal volt a legjobb.

A Telekom Veszprém 8 ponttal a csoport élmezőnyében tartózkodik, egy hét múlva pedig a Dinamo Bukarest ellen folytathatják a győzelmi sorozatot. A Flensburg egyetlen ponttal utolsó, legközelebb a Motort fogadják. Maik Machulla vezetőedzővel 2026-ig hosszabbítottak a napokban, ám csütörtök este egy teljesen motivátlan csapatot láthattunk. Jó döntésnek bizonyult az edző pozíciójának megerősítése?

Kép: MTI/Vasvári Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük