Silverstone és az első sprintfutam

A most hétvégén Silverstone-ba érkező Formula 1 mezőnye történelmében először próbálja ki a sprintfutamokat, mi most egy cikkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Az idei tervek úgy szólnak, hogy 3 helyszínen (Silvertone, Monza, Interlagos) próbálkoznak meg az időmérőt felváltó sprintfutamokkal, és ha a versengés kiélezettebb párharcokat szül, akkor megtartanák ezt a formátumot jövőre is.

Pénteken az első szabadedzés magyar idő szerint 15:30-kor veszi kezdetét, míg az időmérőnek, ami csak a sprintfutam rajtsorrendjét dönti el, este 7 órakor kezd visszaszámlálni a stopperórája. Szombaton még csak dél múlt 1 órával, mire újra felbőgnek a versenyautók, ugyanis délután 1 órakor tartják a második szabadedzést, míg a sprintfutamra 17:30-kor kerül sor. A vasárnapi főverseny harmadát kell teljesíteniük a pilótáknak szombaton, azaz 17 kört, a pódiumon végzőket pontokkal díjazzák, illetve a leintést követő sorrendben kell vasárnap 16:00-ra felállniuk a rajtkockákra.

A sprintversenyen elsőként leintett pilóta 3, míg a második 2 és a harmadik versenyző 1 ponttal lesz gazdagabb a világbajnoki pontvadászatban. A leggyorsabb kört teljesítő viszont nem kap plusz 1 pontot, mint a főfutamon. A versenyen nem lesz kötelező a kerékcsere és a leglágyabb gumikeverékekkel is versenybe szállhatnak a kihívók.

Kép: allf1.in

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük