Pontszerző helyekkel kezdtek az úszók

Vasárnap hajnalban három magyar úszónak szoríthattunk az olimpiai döntőkben. Mindannyian 400 méter vegyesen indultak, Verrasztó Dávid, Hosszú Katinka és Mihályvári-Farkas Viktória éremért szálltak harcba.

Férfi 400 méter vegyesen Verrasztó Dávid jutott be a legjobbak közé. A táv első felén visszafogottabb volt, majd a második felén ijesztett rá az élmezőnyre. Időnként úgy nézett ki, hogy meglehet az ezüst- vagy a bronzérem. Az utolsó hosszat követően azonban a 4.helyet szerezte meg. 4:10.59-es eredményt ért el, ami gyengébb volt a szombatinál. Salim Omart követően újabb pontszerző helyet ért el a magyar küldöttség.

A nőknél ugyanezen számban Hosszú Katinka és Mihályvári-Farkas Viktória jutottak be a döntőbe. A címvédő már az elején megpróbálta megmutatni, hogy számolni kell vele, ám az ellenfelei nem hagyták magukat. Az “Iron Lady” hiába próbált meg szinte mindent, sokáig a harmadik helyen állt, a dobogó sajnos nem jött össze. A háromszoros olimpiai bajnoknak az ötödik hellyel kellett megelégednie (4:35.98). Mihályvári tulajdonképpen végig a mezőny második felében tartózkodott, ami a végén sem volt másképpen. Végül a hatodik pozíciót szerezte meg (4:37.75), így szintėn pontszerzőnek mondhatja magát az FTC úszója.