Peter Wright a World Matchplay győztese

Végéhez érkezett a PDC World Matchplay idei kiírása. Nyolc nappal ezelőtt 32-en vágtak neki a tornának, ám vasárnapra már csak ketten maradtak. A finálébán Peter Wright és Dimitri van den Bergh csaptak össze. Előbbi még nem nyert ezen a viadalon, utóbbi pedig címvédőként érkezett Blackpoolba. Wright ismét hengerelt, hiába van den Bergh remek átlaga.

Elképesztően kezdett Peter Wright, az ellenfél elrontott kiszállóit kegyetlenül megbüntette. 3-0-ra vezetett, amikor Dimitri van den Bergh első alkalommal kényszerült egy kis meditálásra. A szépítés ezt követően sikerült neki, ám a skót ott folytatta, ahol szombaton abbahagyta. Akkor szintén erődemonstrációt tartott Michael van Gerwen ellen (17-10), tulajdonképpen esélyt se adott az ellenfelének. 4-2 volt az állás, amikor “Snakebite” zárásai csaknem tökéletesek voltak, 4-0-ás sorozattal lépett el 8-2-re. A belga az elődöntőben 6-2-es vesztésre állt Ratajski ellen, majd nyert zsinórban 7 leget, de itt nem úgy nézett ki, hogy megtörténhet ugyanez. A korábbi világbajnok számára kisebb gondot okoztak a duplák, de csak két menet erejéig. Aztán visszaállt a különbség, a harmadik pihenőre 10-5-tel mentek el. A “Dream Maker” átlaga is 100 fölött volt, de az űrlényként játszó skótot ezzel sem tudta megszorongatni. Az olló még jobban kezdett kinyílni, mivel a címvédő fejben egyáltalán nem volt ott a végjátékban. Hiába jutott el hamarabb kiszállóig, azokat nem értékesítette. A skót ezt kegyetlenül megbüntette, így már csak idő kérdése volt, hogy mikor ér véget a találkozó. 12-8 után zsinórban 5 leget nyert meg, aztán a “Dream Maker” dobta meg az első száz fölötti kiszállót (105). Ami késett az nem múlott, Peter Wright 18-9-re nyerte meg a döntőt, ezzel megszerezte karrierje első World Matchplay győzelmét.

A skót tulajdonképpen átrobogott a mezőnyön, a fináléban 106-os átlagot ért el, a duplákat 60%-os pontossággal dobta. Összesen 21 db 180-as született az estén, így a játékosok átlépték a 300-at a tornán. Augusztusban az óceániai World Series állomások idén is elmaradnak, így a legnagyobbak szeptember első hétvégéjén, a budapesti European Tour állomáson találkozhatnak egymással.