Nem változott a sorrend, fél pontokat osztottak Belgiumban

Ahogy arra a hétvége előtt számolni lehetett a vasárnapra jósolt eső teljesen elmosta a Formula-1-es belga nagydíjat, így az időmérőn kialakult sorrend, adta majdnem a futam végeredményét is.

Sergio Perez még a rajtrácsra kivezető köre alatt törte meg a Red Bullt, ráadásul a mexikói olyan szerencsétlenül tette ezt, hogy el sem tudott evickélni oda, ekkor úgy tűnt, hogy feladni kényszerül a futamot – később a boxban helyre pofozták az autóját, de pontot ezzel szerezni nem tudott.

Aztán a 15 órára tervezett rajtot eltolták és csak bő fél óra után indult el a mezőny a biztonsági autó mögött. Max Verstappen követte elsőként a piros Mercedest, ő úgy számolt be a csapat felé, hogy versenyre alkalmas a pálya, azonban a mezőny többi tagja az ékes ellentétét állította ennek. A stewardok nem is vártak tovább 2 kör után a boxba parancsolták a mezőnyt, ahol egymás mögött sorakoztak fel az autók, ekkor indult el a maratoni várakozás, de a radarképekből azt lehetett leszűrni, hogy ebből nem valószínű, hogy futamot rendeznek vasárnap délután.

Három óra várakozás után gurultak újra az aszfaltcsíkra a pilóták, ahol összesen három kört tettek meg, de mindössze csak egyszer szelték át a célvonalat, ekkor újra piros zászlót lengettek be a sportbírók és bizony ez a verseny végét is jelentette.

A versenyszabályzat szerint, ha két kört megtesznek a versenyzők, akkor lehet fél pontokat osztani. Pontosan csak ez lehetett a terve Michael Masinak és embereinek, így értékelhető lett a belgiumi hétvége.

Ezzel a futamot Max Verstappen „nyerte”, George Russel és Lewis Hamilton előtt. A pontszerző helyeken sorrendben: Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Charles Leclerc, Nicholas Latifi és Carlos Sainz osztozott.

Folytatás jövő héten Zandvoortban.