Messi szerződése éjfélkor lejár, de a Barcelona nem aggódik

Hacsak nem történik váratlan fordulat és nem gyorsulnak fel a tárgyalások, Leo Messi éjfélkor, azaz július 1-jén hivatalosan is ingyen igazolhatóvá válik. Az argentin 2017. november 25-én aláírt, 2021. június 30-ig szóló szerződése ma jár le, véget vetve, ha csak néhány napra is, de a történelem egyik legjobb játékosa klubnélküli lesz.

Hivatalosan 2001. január 8. óta a Barça játékosa, amikor is ezt az elkötelezettséget szimbolikusan, egy szalvétán aláírva hivatalossá tette. 7478 napja tart az elkötelezettség, amelyet mindkét fél meg akar hosszabbítani. Leo még két évet szeretne maradni Barcelonában, majd az MLS-ben szeretné befejezni a pályafutását az Egyesült Államokban, ezután pedig a Barcelona nagykövete lenne.

Az eddigi beszélgetések jó hangulatban teltek és mindkét fél optimista a teljes körű megállapodás elérésének érdekében. A szerződés meghosszabbításának alapjaiban mindenben egyetértés van, de számos olyan különböző gazdasági és adóügyi jellegű kérdés van, amelyekben még nem született megállapodás, és amelyeket a következő napokban véglegesítenek.

A Camp Nou irodáiban nincs riadalom, mivel teljes mértékben tisztában van Messi akaratával, hogy továbbra is maradni akar, de nyilván mindenki a lehető leghamarabb szeretné lezárni ezt az ügyet.

Forrás, kép forrása: Mundo Deportivo