Megvan a Veszprém új vezetőedzője

Pénteken hivatalos közleményben jelentette be a Telekom Veszprém, hogy az elmúlt szezont követően kirúgott David Davist a klub korábbi szerb balátlövője, Momir Ilics fogja váltani a kispadon. 3 éves projektet hirdetett meg a vezetőség, amelyben fő cél minél több magyar fiatal beépítése.

Momir Ilics játékosként 2013-ban szerződött a Veszprémhez, számos hazai trófea mellett háromszor járta meg a Bajnokok Ligája döntőjét a klubbal. 2019-ben vonult vissza, azóta a bakonyiak utánpótlásában dolgozott. Segítője Gulyás Péter lesz, aki egész pályafutását az “Építők” színeiben töltötte. Csalódást keltő szezonon vannak túl a vörösök, miután egyedül a Magyar Kupát sikerült bezsebelni, a bajnoki döntőt elveszítették, a Bajnokok Ligájában pedig a negyeddöntő volt a végállomás. 3 éves projekt kezdődik a hazai kézilabdázás egyik fellegvárában, amely során a cél a csapategység kialakítása, a generációváltás elkezdése, a magyar bajnoki aranyérem és a minél jobb BL-szereplés.

A fiatalok közül Bodor Márk, Dörnyei Borisz, Lukács Péter és Zoran Ilics kerülnek fel a nagyokhoz. A távozók pedig Vuko Borozan, Nikolaj Markussen, Kent Robin Tønnesen és Danyiil Siskarjov.

forrás, kép: handballveszprem.hu