Megsemmisítő vereséget szenvedett Peter Wright

Szombat délután a negyeddöntőkkel folytatódott a 2021-es PDC Nordic Darts Masters. A koppenhágái torna mai etapjától sérülés miatt visszalépett a világbajnoki címvédő Gerwyn Price, ezért csupán 3 összecsapást rendeztek meg a 8 között. Peter Wright óriási pofonba szaladt bele, míg Michael van Gerwen és Dimitri van den Bergh sikeresen vették az akadályt.

Szoros csatára volt kilátás Dimitri van den Bergh és Gary Anderson találkozóján. Az első nagy lehetőség a belga előtt adódott, aki vezethetett volna 5-2-re, de elherdálta ezt az esélyt. A skót büntetett, visszahozta magát a mérkőzésbe, 4-4 lett az állás. Szinte mindegyik menet végén kiélezett volt a küzdelem, tulajdonképpen egymás hibáiból éltek a játékosok. Elsőként a korábbi kétszeres világbajnok ingott meg, elért egy mélypontot, így hirtelen 8-5-ös hátrányban találta magát. Ezt követően egy 112-es zárás hozta őt vissza, meg se állt a 8-8-as egyenlítésig. A végjátékot azonban a “Dream Maker” bírta jobban, ezzel 10-8-ra nyert. Külön ki kell emelni, hogy van den Bergh 9 db 180-ast dobott a találkozón.

Jonny Clayton és Peter Wright összecsapását várta mindenki a legjobban. A szoros küzdelem azonban elmaradt. A skót nyerte az első leget, ám ezt követően érkezett a walesi henger. 104-es és 127-es kiszállót is láthattunk a Premier League címvédőjétől, ezekkel ellenfele pedig rendesen bajlódott. A henger 6-1-nél szakadt meg, ekkor csak egy kicsikét tudott kozmetikázni “Snakebite” az eredményen. A vége 10-3 lett a “Sárkány” javára, aki 104-es átlag mellett 53%-kal duplázott. Jonny Clayton fenomális teljesítménnyel jutott be az esti elődöntőbe.

A programot Michael van Gerwen és Madars Razma mérkőzése zárta. Az előző meccshez hasonlóan itt sem volt kérdéses a győztes neve. Azonban érvenyesült a papírforma, a holland esélyt se adott lett ellenfelének. “Mighty Mike” hatalmasat javult péntekhez képest, jöttek a tömegek és duplák is. Utóbbiból összejött egy 132-es, majd egy 102-es is, amivel lezárta a találkozót. A korábbi világelső 102-es átlagot és 62,5%-os kiszállózást produkált, ezek pedig 10-4-es sikert jelentettek.

Este az elődöntökre és a döntőre kerül sor. Előbb Fallon Sherrock és Dimitri van den Bergh, majd Jonny Clayton és Michael van Gerwen csapnak össze.

Eredmények:

Fallon Sherrock-Gerwyn Price (Sherrock játék nélkül)

Dimitri van den Bergh-Gary Anderson 10-8

Jonny Clayton-Peter Wright 10-3

Michael van Gerwen-Madars Razma 10-4

Kép: officialpdc/Instagram