Labdarúgó NB II: nem volt sokáig kérdés, a DVSC és a Gyirmót jutott fel

Már az első félidőben eldőlt a feljutás kérdés az NB II 38. fordulójában, miután a DVSC 3–1-re ment a Szombathelyi Haladás, míg a Gyirmót 3–0-ra vezetett a Békéscsaba ellen. A második félidő így mindkét találkozón csak formalitás volt, a Vasas pedig ismét lemaradt az élvonalról.

A 38. játéknap utolsó fordulójában a kiesés már nem volt kérdéses, hiszen korábban biztossá vált, hogy a DEAC, a Kaposvári Rákóczi és a Kazincbarcika búcsúzik a 2020–2021-es idényt követően a másodosztálytól, a feljutásért, viszont még a Debreceni VSC, a Gyirmót és a Vasas is harcban volt. Szerencsés helyzetben előbbiek voltak, hiszen saját kezükben volt a sorsuk: ha győznek akkor biztosan egy osztállyal feljebb kezdhetik meg az új évet.

A Debreceni VSC nem bízta a véletlenre a feljutás kérdését, igaz volt egy kisebb megingása a csapatnak. A 13. percben Baráth Péter szerezte meg a hajdúságiaknak a vezetést, majd a hat perccel a félidő vége előtt Dzsudzsák Balázs értékesített egy véleményes tizenegyest. Az első játékrész azonban így is tartogatott még izgalmakat, hiszen a 42. percben Varga János lőtte meg a házigazda harmadik találatát, majd két perccel később Kinyik Ákos öngóljának köszönhetően szépített a Szombathelyi Haladás. A fordulás után aztán mindössze egy perc kellett ahhoz, hogy Tóth Dávid révén egy gólra zárkózzanak a vendégek, de az 58. percben Baráth Péter másodszor is eredményes volt, ezzel pedig beállította a 4–2-es végeredményt, és bebiztosította a Debrecen bajnoki címét.

A Gyirmót Karcs Dániel révén már a hatodik percben megszerzet a vezetést a Békéscsaba ellen, majd Hajdú Ádám és Lencse László is gólt szerzett az első játékrészben. A fordulás után aztán a rutinos támadó ismét betalált, így sima 4–0-ás sikert aratott a házigazda. A Vasas így hiába győzte le Szatmári Lóránd, Kenneth Otigba és Radó András találataival 3–0-ra az ETO FC Győrt, nem tudta kiharcolni a feljutást.

Labdarúgó NB II, 38. forduló, a feljutásért vívó csapatok eredményei

Debreceni VSC–Szombathelyi Haladás 4–1
Gyirmót FC Győr–Békéscsaba 4–0
Vasas–ETO FC Győr 3–0