Kiütéssel nyerte a Dortmund a finálét

A Dortmund alaposan megbüntette Gulácsi Péterék hibáit, így történetük során ötödszörre emelhetik fel a Német Kupa serlegét.

A meccset a Dortmund kezdte jobban, magabiztosan birtokolták a labdát, amelynek hamar meg is lett az eredménye, Jadon Sancho már a ötödik percben be is talált, egy beadást követően lőtt a kapuba (0-1). A következő 20 perc nagyobb helyzetektől mentes volt, majd a csendet Erling Haaland törte meg, aki habozás nélkül kapura tüzelt, és célt is talált lövése, ezzel megduplázva a Dortmund előnyét (0-2). Nem sok szóhoz jutottak Gulácsi Péterék, nem is volt igazán kaput eltaláló lövésük. A játékrész végén Sancho újra megvillant, és egy remek passzt követően meglőtte a meccsen második gólját is (0-3). Ilyen jeles mérkőzés vezetését nem lehetett akárkire bízni, így ma Felix Brych, az egyik legelismertebb német kapta meg e nemes feladatot. Szigorúságát ma is megmutatta, nem fukarkodott a figyelmeztetésekkel és a lapokkal.

A második félidőben összeszedettebben és szervezettebben játszott a lipcsei együttes. A 72. percben meg is lett ennek az eredménye, Dani Olmo lövését Roman Bürki nem tudta elérni (1-3). Azonban a lendület csak a szépítésre volt elég, egyenlítésre nem. Akárcsak az első félidőt, a másodikat is Dortmund-gól zárta, a másik ígéretes fiatal, Haaland is duplázni tudott a meccsen (1-4), eldöntve végleg a meccs kimenetelét. A Borussia Dortmund 2017 után újra megnyerte a Német Kupát, történetük során ez az ötödik alkalom.