John Stones 2026 nyaráig hosszabbított a Manchester Cityvel

John Stones 2016-ban 47,5 millió fontért érkezett a Cityhez az Evertontól, és a tavalyi szezonban karrierje legjobb formáját hozta, amivel Pep Guardiola csapatát a Premier League bajnoki címéhez és a Bajnokok Ligája döntőjéhez segítette, valamint visszaszerezte helyét az angol válogatottban.

A 27 éves játékos jelenlegi szerződése a szezon végén járt volna le, de miután nagyon jól teljesített a mögüttünk hagyott idényben, új kontraktussal jutalmazták, amely 2026 nyaráig köti őt a Manchester Cityhez.

“Nem is lehetnék boldogabb. Imádok ennek a csapatnak a tagja lenni” – mondta Stones az új szerződés megkötése után. “Olyan sok nagyszerű játékos van itt, és tudom, hogy továbbra is trófeákat nyerhetünk, ami a fő célom.”

“Guardiolával dolgozni egy álom – annyi mindent tanított nekem a játékról, és úgy érzem, minden egyes nap tanulok valami újat.”

“Az elmúlt négy évben elért sikereink hihetetlenek voltak. Ennek a részese lenni egy valóra vált álom volt, és én csak folytatni akarom a győzelmeket. Ez a legjobb hely számomra, ahol futballozhatok, és ahol megvalósíthatom az ambícióimat.”

Mi fordította meg a karrierjét?

Stones jövője a klubnál bizonytalannak tűnt az elmúlt szezonban, miután a klubrekordot jelentő 62 millió fontért szerződtette Ruben Diast a Benficától.

A 2019/20-as szezon végén frusztrált helyzetben volt, amikor mindössze egyetlen alkalommal lépett pályára a Bajnokok Ligájában, és a Premier League-ben pedig a szezon nagy részét kihagyta a formahanyatlás és a sérülések kombinációja miatt.

Az elmúlt szezonban azonban lenyűgöző akarattal és teljesítménnyel tért vissza, hogy megszilárdítsa a helyét Dias mellett a védelemben, ezzel Aymeric Laporte elvesztette a rendszeres kezdő pozícióját.

Forrás: Goal.com

Kép forrása: Manchester City