Hatalmasat küzdve döntős a Siófok az EL-ben

Végletekig kiélezett és szoros találkozón sikerült a női kézilabda Európa Liga döntőjébe jutnia a Siófok együttesének a Herling-Ikast ellen. Hiába voltak többször is hátrányban Zdravko Zovko lányai a „rutin” eldöntötte a továbbjutást a hosszabbítás második felében.

A találkozó elején mindkét oldalt nagyobb hangsúlyt fektettek a gyorstámadásokra, mint sem a kemény védekezésre, ennek következménye volt a gólzápor az első hét percben. Ennek itta meg a levét a Siófok, amikor 5-4 után beleszaladt egy 0-4-es szériába, köszönhetően Sabine Englert védéseinek. Támadásban legjobban Kiss Nikoletta muzsikált, aki góljai mellett a gólpasszokat is szépen osztogatta. Közel negyedóra játék után hívta magához a csapatát Zdravko Zovko, majd az időkérés után elővették a nyitott védekezést is, ami nem járt nagy sikerrel, olyannyira, hogy a 20. percben már a második „T” betűjét is letette a zsűri asztalra a magyar csapat vezetőedzője. Majd ezt követően változott meg drasztikusan a mérkőzés képe.
Kőkeményen összeállt a siófokiak védelme, valamint Szikora Melinda is fantasztikus védéseket mutatott be a gólvonalon, az ellenfél kapuja előtt pedig sokkal kreatívabb lett a fekete mezben játszó Balaton-parti együttes. Gnonsiane Niombla fantasztikusan szállt vissza az összecsapásba a kisebb pihenője után; fontos gólokat szerzett a francia játékos, valamint ragyogóan osztogatta a labdát a szélsőknek, akik bátran be is vették az Ikast kapuját. A remek utolsó 10 perces teljesítményének köszönhetően 19-18-as eredménnyel mehetett szünetre a Siófok, míg a dánok ez idő alatt csupán egyszer tudtak eredményesek lenni.

A második felvonást már sokkal óvatosabban kezdték a játékosok, azonban a kevesebb találat ellenére is sikerült a dánoknak magukhoz ragadni a kezdeményezést. Niombla amilyen jól játszott az első játékrész végén, annyira rosszul indult számára a második. Emberelőnyben két labdát is eladott, majd a folytatásban sem találta a megfelelő távolságot a fallal szemben, ezért érkezhetett vissza a pályára Tóth Gabriella. Aki Katarina Jeziccel rendkívül jól megértette magát és fantasztikus összjátékuk követően tudta tartani a lépést a Siófok az ellenfelével szemben. A találkozó utolsó negyedéhez érve egy gólon billeget a különbség a dánok javára, ahol Bakkerud és Skogrand szinte megállíthatatlannak tűnt, míg a magyar csapatban Tamara Horacek és Tomori Zsuzsanna góljai tartották a lelket. Az utolsó öt percre Zovko tanítványai kerültek előnybe, azonban a hajrára újra az Ikast neve mellett állt eggyel több találat, aztán egy egészen elképesztő utolsó perc következett.
Döntetlen állásnál egy végletekig kijátszott támadással szerezték meg a 31. találatukat a dánok, majd a siófoki időkérés után Tomori hétméterest harcolt ki, amit Tóth Gabriella értékesített, így hosszabbításra mentették a találkozót a narancs-feketék.

Jól kezdte a „túlóra” első felét a Siófok, sikerült is ellépni az ellenféltől, köszönhetőn Szikora Melinda fantasztikus védéseinek, azonban az utolsó pillanatban elkövetett Niombla szabálytalanság miatt büntetőhöz jutott az ellenfél, amivel újra egál lett az állás. A második öt percben Tomori két gólja, valamint Szikora védései a döntőbe repítették a Siófokot.

A holnapi döntőben a Nantes lesz az ellenfele a magyar alakulatnak.

fotó: siofokkc.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük