Gerwyn Price lett Budapest királya

Vasárnap este a végéhez érkezett a 2021-es Hungarian Darts Trophy. 48-an kezdték el a tornát, de az utolsó programra már csak 8-an maradtak. Nem kis meglepetésre Peter Wright nem jutott be az elődöntőbe, míg Luke Humphries igen. A győztes pedig Gerwyn Price lett, aki szenzációs végjátékot produkált.

A negyeddöntőkben szoros csaták alakultak ki, Gerwyn Price és Luke Humphries is 6-4-es sikert könyvelhettek el. Utóbbi az első kiemelt Joe Cullent ejtette ki. Aztán Jose de Sousa rendesen megszenvedett Adam Gawlas ellen. A portugálnak 5-3-as előnye volt, ám a cseh vissza tudott jönni a mérkőzésbe. Az utolsó leget a “Special One” bírta jobban, így 6-5-ös győzelmet aratott. A legjobban Peter Wright és Michael Smith csatáját vártuk a torna ezen szakaszában, de a “Bully Boy” ellopta a showt. Meglepően simán, 6-2-re nyert a skót ellen.

Az elődöntőket Luke Humphries és Gerwyn Price nyitották meg. A walesi egyáltalán nem bízta a véletlenre, gyorsan földbe akarta döngölni az angolt. Legalábbis ez sokáig így nézett ki, mivel 6-1-es előnyre tett szert. Ekkor kicsikét megtört, nem tudta bedobni a meccsnyilakat, de ami késett, az nem múlott. Végül 7-4-es végeredmény született, ezzel pedig bejutott a döntőbe. A másik ágon Michael Smith erősebben kezdett Jose de Sousa ellen. 4-2-re meg 5-3-ra is vezetett, de a portugál 5-5-re módosította az állást. A “Special One” azonban nem tudott fordítani, a döntőbe a “Bully Boy” jutott be 7-5-ös győzelmet követően.

Végezetül a döntőt rendezték meg, a két résztvevő Gerwyn Price és Michael Smith volt. A világbajnok nagyon bekezdett, egy 130-as kiszállóval lépett el 2-0-ra. A “Bully Boy” azonban nem hagyta magát, visszajött 2-2-re. Ezt követően kijött egy hatalmas fizikai és mentális különbség is az “Iceman” javára. Ebben talán közrejátszott, hogy többet pihenhetett az elődöntő után, de nem tartom kizártnak, hogy sokkal jobban felszívta magát ellenfelénél. Smith próbált meccsben maradni, de a duplák kidobása nélkül ez elég nehéz feladat. Azonban amit a walesi nyújtott, az egészen elképesztő volt. 109-es átlaggal és 40%-os kiszállózással nagyon nehéz felvenni a versenyt. A végeredmény 8-2 lett, ezzel pedig Gerwyn Price nyerte meg az első magyarországi PDC viadalt. Bízzunk abban, hogy a következő években rengeteg sztárt láthatunk az országban.

Negyeddöntők:

Luke Humphries-Joe Cullen 6-4

Gerwyn Price-Brendan Dolan 6-4

Jose de Sousa-Adam Gawlas 6-5

Michael Smith-Peter Wright 6-2

Elődöntő:

Gerwyn Price-Luke Humphries 7-4

Michael Smith-Jose de Sousa 7-5

Döntő:

Gerwyn Price-Michael Smith 8-2

Kép: officialpdc/Instagram