Gattuso 23 nap után, meccsek nélkül távozik a Fiorentina éléről

Gennaro Gattuso mindössze 23 nap után távozott a Fiorentina vezetőedzői posztjáról. A 43 éves szakembert május 25-én nevezték ki a Fiorentina új vezetőedzőjének, miután a 2020/21-es szezon végén menesztették a Napoli éléről.

A Gattuso megdöbbentő távozásával kapcsolatos spekulációk először az edző és a vezetőség közötti nézeteltérésekről szóló jelentések kapcsán merültek fel az átigazolási politikával kapcsolatban.

Gattuso állítólag összeütközésbe került a felette állókkal, amikor a nyári átigazolási időszak lehetséges célpontjairól volt szó.

A Fiorentina a hírek szerint az óvatosabb és visszafogottabb megközelítést részesíti előnyben, és ezért a csapatot minél fiatalabb játékosokkal szeretnék megtölteni, akik hosszú távon nagyszerű teljesítményre lehetnek majd képesek a csapatban, ezzel ellentétben Gattuso a hírek szerint pár komolyabb igazolást kért a vezetőségtől – ebben a tekintetben a felek nézetei pedig erősen eltértek.

Végül a házon belüli ellentéteket nem sikerült helyrehozni, így Gattuso és a Fiorentina útjai mostanra elváltak egymástól.

Forrás, kép forrása: Goal.com