Futsal: győzött a listavezető, elmaradt egy mérkőzés, pontot szerzett a Ferencváros

A szombathelyiek 4-1-es győzelme az Újpest ellen ugyan nem okozott meglepetést, ám a két nyeretlen csapat közül a Ferencváros győztesen hagyta el a pályát a Nyírgyulaj csapata ellen a Férfi Futsal NB I 9. fordulójában. Egy meccs még el is maradt.

Haladás – Újpest 4-1 (3-0)

A házigazdák már a 6. percben megszerezték a vezetést Vas Ádám góljával (1–0). Az Újpest már a mérkőzés elején öt a négy elleni játékra állt át, így próbálta megjáratni vagy legalábbis megtartani a labdát a haladás ellen. Ez a fajta játékstílus azonban nem volt a legjobb, két kapufa után Vas megpattanó szabadrúgásából megduplázta előnyét a szombathelyi csapat (2–0). Az első félidő végén Milos Simic is betalált, 3–0-ás állással vonultak pihenőre a felek.

A második félidőben Vas 27. percben lőtt góljára három perccel a találkozó vége előtt Ricardo Lineker válaszolt. (4–1)

FTC – Nyírgyulaj 1-0 (0-0)

A találkozó egyetlen gólja a második félidő 1 percében esett: a vendégek középkezdését Rábold Richárd leste le, aki egy jó tíz méterről vette célba a kaput.

A Lovas-alakulatot még a 40. percben egy kiállítás is sújtotta: Harmati Tamás második sárgája után Vass István játékvezető felmutatta neki a piros lapot.

Aramis – Dunaferr

Az Aramis Csarnokban tapasztalt technikai problémák miatt elmaradt a budaörsiek Dunaújváros elleni mérkőzése, a pótlás időpontja még bizonytalan.


Férfi Futsal NB I 9. foduló

Haladás – Újpest 4-1 (3-0) 
gólszerzők: Vas (6’, 16’, 27’), Simic (19’), ill. Lineker (37’)

FTC – Nyírgyulaj 1-0 (0-0) 
gólszerező: Rábold (21’)

Aramis – Dunaferr – ELMARADT