Firpo hamarosan a Leeds játékosa lehet

A Leeds United már mindenben megegyezett a Barcelona védőjének, Junior Firpónak a leigazolásáról. Az angol bajnokságban szereplő együttes 15 millió euróért fogja szerződtetni a balhátvédet. A hivatalos bejelentésre az elkövetkezendő napokban kerülhet majd sor.

A Leeds Marcelo Bielsa kifejezett kérésére kötötte meg a nyári szezon első nagy igazolását, a klub vezetőedzője ugyanis nagyon kedveli Firpo játékát.

A Leeds több Premier League és Serie A klubot megelőzve nyerte meg a versenyt Firpo aláírásáért, a 24 éves játékos pedig még időben elkezdheti a felkészülést az új csapatával a 2021/22-es idényre.

Firpo lesz a yorkshire-i csapat első nyári szerződtetése, amikor az átigazolás hivatalossá válik, a Barcelona pedig a nagy pénzügyi válság közepette igyekszik minél gyorsabban lezárni az átigazolást. Fontos még kiemelni, hogy Firpo korábbi klubja, a Real Betis a végső átigazolási díj 15 %-át kapja majd meg.

A balhátvéd a negyedik, akitől a Barcelona az elmúlt napokban úgy döntött, hogy megválik, miután Jean-Clair Todibo 8,5+7 millió euróért végleg a Nice játékosa lett, Konrad három millió euróért igazolt Marseille-be, Matheus Fernandes szerződését pedig felbontotta a katalán csapat.

Az elkövetkező hetekben további távozók várhatóak, mivel a Blaugrana igyekszik tovább csökkenteni a bérköltségeit, miután az év elején több mint 1 milliárd eurós adósságot könyvelt el.

A West Ham, a Southampton, az Inter és az AC Milan is kapcsolatba került Firpóval az elmúlt hónapokban, de ő a Leeds mellett döntött, hogy Marcelo Bielsa vezetőedző irányítása alatt tudjon majd szerepelni.

Az argentin vezetőedző kifejezett kérelmet nyújtott be a korábbi spanyol U21-es válogatott játékos leigazolásáért, és valószínűleg azonnal a kezdőcsapatba kerül majd, amikor augusztusban elkezdődik a Premier League 2021-22-es szezonja.

Forrás, kép forrása: Goal.com