Eduarda Amorim az évtized legjobbja

A Handball-Planet szakportál kihirdette az évtized női álomcsapata szavazásának végeredményét. A legtöbb szavazatot a Győr balátlövője, Eduarda Amorim kapta, ezzel ő lett az elmúlt 10 év legjobbja.

A brazil ugyanannyi pontot (49) kapott a szakmai zsűritől, mint Heidi Løke, de a közönség szavazatai előbbi felé billentették a mérleg nyelvét. Érdekesség, hogy “Duda” végül a legjobb védekező révén kapta meg ezt az elismerést. Az irányító posztján volt szintén holtverseny, de ott a birák döntöttek Nycke Groot felé, méghozzá Andrea Lekics kárára. Az együttes egyetlen tagja sem vonult vissza, korábban öten fordultak meg a Győrben.

Az évtized álomcsapata: Katrin Lunde (kapus, Vipers, Norvégia); Jovanka Radicevic (jobbszélső, Buducnost, Montenegró); Nora Mørk (jobbátlövő, Vipers, Norvégia); Nycke Groot (irányító, Odense, Hollandia); Cristina Neagu (balátlövő, CSM Bukarest, Románia); Camilla Herrem (balszélső, Sola, Norvégia); Heidi Løke (beálló, Vipers, Norvégia); EDUARDA AMORIM (védő, Győr, Brazília)

forrás, kép: handball-planet.com

2 Comments

  1. Posted by  Patya

    Nem 5, hanem 6 volt, vagy jelenlegi győri. Lunde, Radicevic, Löke, Groot, Mörk és DUDA?!

Comments are closed.