Eb: Schäfer megduplázta értékét, Sallaié és Kleinheisleré is nőtt

A mértékadó transfermarkt.de oldal összesen 31 játékos piaci értékét frissítette az Európa-bajnokságot követően, köztük három magyar válogatott játékosét is. 

A lista első helyén szerepel torna legjobb fiataljának választott Pedri, a mindössze 18 éves tehetség piaci értéke 10 millió Euróval nőtt, így már 80 millió Euróra taksálják a Barcelona fiatal sztárját. A végső győztes Olaszország játékosai közül Chiesa, Donnarumma, Jorghino és Emerson értéke is magasabb lett, de pozitívan változott például Rice, Olmo és Maguire neve melletti összeg is. A teljes lista a Transfermarkt oldalán érhető el. 

A magyar válogatott játékosai közül Sallai Roland áll legelöl, a 31-es lista 21. helyén. A Freiburg játékosának értéke 3 millió Euróval nőtt, így már 16 millió Eurót ér a Transfermarkt szerint. Ezzel ő klubja legértékesebb labdarúgója, a magyar válogatott futballistái közül pedig Willi Orbánnal holtversenyben a második helyen áll. A listát a 25 milliós Szoboszlai Dominik vezeti. 

A 28. helyre ért be a Magyarország – Franciaország mérkőzés legjobbjának választott Kleinheisler László. A középpályás értéke 1 millióval nőtt, ezzel már 3 millió Eurót ér az Eszék labdarúgója. Klubjában ezzel a második, a magyar válogatott játékosok listáján pedig a hatodik helyen áll. 

A harmincadik helyet elfoglaló Schäfer András értéke megduplázódott, 1,5 millió Euróra becsli immár piaci értékét a portál. A Németországnak betaláló 22 éves középpályás értéke a Dunaszerdahely játékosai között a második, a válogatottban pedig 12. legmagasabb.

Mindhárom magyar válogatott futballistánk esetében ez legmagasabb összeg, amire valaha értékelte a Transfermarkt. 

Forrás: transfermarkt.de

Kép. nemzetisport.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük