Eb 2020: Nem elképzelhetetlen, hogy Eriksen pályára lépjen majd a jövőben

Christian Eriksenbe ICD-t – azaz szívdefibrillátort – ültetnek be, miután a Finnország elleni mérkőzésen szívroham következtében összeesett – erősítette meg a dán válogatott. Az Inter sztárja az Európa-bajnokság második játéknapján eszméletlenül esett össze a pályán, és újra kellett éleszteni, majd kórházba szállították.

Most, a szakorvosok által elvégzett vizsgálatok után bejelentették, hogy Eriksenbe beültetik a potenciálisan életmentő implantátumot.

Morten Boesen, a válogatott orvosa kapcsolatban állt a Rigshospitalet szívspecialistájával és Eriksennel, és ez a legújabb hír: “Miután Christian különböző szívvizsgálatokon esett át, úgy döntöttek, hogy ICD-t (szívdefibrillátort) kell beültetni a szervezetébe. Erre az eszközre a szívroham után van szükség a ritmuszavarok miatt.

“Christian elfogadta a megoldást, ráadásul a tervet hazai és nemzetközi szakemberek is megerősítették, akik mind ugyanazt a kezelést javasolják.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy Eriksen képes lesz-e újra futballozni. Ez azonban nem elképzelhetetlen forgatókönyv, ahogy azt a német csatár, Daniel Engelbrecht példája is mutatja.

Engelbrecht 2013 júliusában a Stuttgart Kickers játékosa volt, amikor a pályán összeesett, miután szívrohamot kapott. Ezt követően defibrillátort kapott, és 17 hónapos felépülés után 2014 novemberében tért vissza a pályára.

Engelbrecht azonban a későbbiekben további szívproblémákkal küzdött, és 2018-ban visszavonult, hogy edzői karrierjére koncentrálhasson.

Ami a még játékban lévő játékosokat illeti, az Ajax holland védője, Daley Blind továbbra is a legmagasabb szinten játszik, miután 2019 decemberében szívdefibrillátort ültettek be neki. Bízzunk a legjobbakban, mindenesetre az, hogy Eriksen már magánál van az a legjobb, amit lehetett kívánni ebben a helyzetben.

Forrás, kép forrása: Goal.com