Eb 2020: drámában gazdag mérkőzéssel jutott a negyeddöntőbe Ukrajna

Az ukrán válogatott 120 percnyi játék után, rengeteg drámával tarkított mérkőzésen 2–1-re legyőzte Svédországot, így továbbjutott a negyeddöntőbe, ahol Anglia ellen lép majd pályára.

Ukrajna nagyszerűen kezdte a találkozót, már a 11. percben vezetést szerezhetett volna, viszont Andrij Jarmolenko próbálkozását ekkor Robin Olsen még védeni tudta. A folytatásban aztán mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de a 27. percben Olekszandr Zincsenko révén az ukránok szerezték meg a vezetést, azonban nem tarthatott sokáig az örömük, hiszen a 43. percben Emil Forsberg egyenlíteni tudott. A svédek középpályása a második félidőben aztán rengeteg nagy helyzetet elhibázott volt, hogy csak a kapufát találta el, míg a másik oldalon Szerhij Szidorcsuk hagyott ki nagy lehetőséget. Mivel a második 45 percben nem született gól, így következhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás. Itt aztán Svédország szerette volna minél hamarabb eldönteni az összecsapás sorsát, három támadót is a pályára küldött a szövetségi kapitány, Janne Anderson, de Marcus Danielson egy nagyon csúnya szabálytalanságot követően egy percnyi játék után indulhatott zuhanyozni. Ezután többen is megsérültek mindkét oldalon, a játékidő javarésze ápolással telt, azonban az ukránok erőt vettek magukon, és a 121. percben Olekszandr Zincsenko beadása után Artem Dovbik fejesével megnyerték a találkozót és továbbjutottak a legjobb nyolc közé.

Anglia korábban Németországot legyőzve jutott be a negyeddöntőbe. Az első játékrész javarészt eseménytelen volt, gól sem született, azonban a 75. percben Raheem Sterling révén az angolok szerezték meg a vezetést, majd tizenegy perccel később Harry Kane állította be a 2–0-s végeredményt a szigetországiak javára. Ennek köszönhetően Portugália és Franciaország után Németország is elbúcsúzott az Európa-bajnokságtól.

Eb 2020, nyolcaddöntő

Anglia–Németország 2–0 (Sterling 75., Kane 86.)
Svédország–Ukrajna 1–2 (Forsberg 43., ill. Zincsenko 27., Dovbik 121.) – hosszabbítás után