Döntetlen a szezon első rangadóján

Elérkezett a “derbi” napja a férfi K&H Ligában, mivel vasárnap délután a Telekom Veszprém és a Pick Szeged feszültek egymásnak. A hazaiak eddig hét, míg a vendégek 8 mérkőzést követően hibátlanok. Egy biztos, hogy legalább az egyik sorozat meg fog szakadni. A sűrű menetrendre ezúttal nem lehetett panasz, mivel válogatott szünet után, kipihenten vágnak neki a csapatok a rangadónak.

Telekom Veszprém-Pick Szeged 26-26 (15-14)

A csapatokat fantasztikus hangulat fogadta a Veszprém Arénában, ami a pályára is átterjedt. Rangadóhoz méltóan egymásnak estek a felek, talán a hazaiak kezdtek egy kicsivel jobban. A játékrész közepéhez érve a vendégek is felvették a mérkőzés ritmusát, továbbá az eredményt is meg tudták fordítani. Nehéz volt bárkit is kiemelni a mezőnyből, mivel szinte mindenki kitett magáért. A kapusok kevésbé tudtak hozzászólni a játékhoz, ám annál fontosabb pillanatokban tették meg ezt. Parádés védéseket mutatott be Rodrigo Corrales és Mirko Alilovic is, Vladimir Cupara pedig kivédte Sebastian Frimmel egyik büntetőjét is. A félidő hajrájához érkezve az “Építők” támadásban kissé elbizonytalanodtak, eladott labdák mellett fontos helyzeteket puskáztak el. Ez kicsikét a “Kékek” malmára hajtotta a vizet, de a 25. percben egy váratlan esemény következett be. Egy remek testcsel közben Nik Henigman eltalálta Lékai Máté arcát, a játékvezetők pedig videózást követően kiállították a szegediek szlovén védőjét. A mozgalmas utolsó perceket remek védekezéssel indították a Tisza-partiak, azonban hamar fordult a kocka, mivel a bakonyiak is meg tudták állítani a rivális offenzíváit. A szünetben végül egyetlen góllal vezetett Momir Ilics együttese.

A fordulás után a veszprémi kapuba Vladimir Cupara, míg a szegedibe Mikler Roland érkezett. A játék továbbra  is kiegyenlített maradt, az előny sokáig a hazaiaknál volt. A félidő közepéhez érve az ötgólos vezetésért támadhattak emberelőnyben Lékai Mátéék, de nem tudtak élni a lehetőséggel. A bajnokség címvédője ezt kegyetlenül megbüntette, pár perc leforgása alatt ki tudtak egyenlíteni. Körülbelül a 45. perctől mindkét együttes óriási hullámvölgybe került, a támadások sorra kudarcba fulladtak, gólok pedig elvétve születtek. Ebből elsőként az “Építők” találták meg a kiutat, de hiába kerültek emberelőnybe a végjátékban, nem tudták lezárni az összecsapást. A legvégén azonban jött egy fordulópont, ugyanis Rasmus Lauge egy videózást követően a kiállítás sorsára jutott, a “Kékek” pedig létszámfölényben fejezhették be a meccset. 26-24-re vezetett a Veszprém, amiből egyet ledolgozott a Szeged. Egy perccel a vége előtt Andreas Nilsson kezében volt a meccslabda, de Mikler Roland eszén nem tudott túljárni. Ez pedig csúnyán megbosszulta magát, mivel Miguel Martins ki tudott egyenlíteni. A végeredmény 26-26 lett, így mindkét csapat veretlen maradt, a Pick Szeged több találkozója révén vezeti a tabellát.

A Telekom Veszprémre szerdán a Motor Zaporozsje, míg a Pick Szegedre csütörtökön a Vardar Szkopje vár a Bajnokok Ligájában.

Kép: Árvai Károly