Bombameglepetés: a kiesőjelölt győzött a listavezető otthonában

A 2021-es év első magyar bajnoki mérkőzését játszotta ma este a listavezető Ferencváros és az utolsó helyen álló Diósgyőr.

A találkozót még őszről halasztották el, a második forduló összecsapását pótolták most a csapatok. 

Január 7-én a tulajdonosváltást követően menesztették a miskolciak korábbi trénerét Geri Gergelyt, akinek a helyét a horvát Zoran Zekic vette át.

Az újdonsült vezetőedző a következő kezdőcsapatot küldte pályára ma este: Antal – Soldo, Hegedűs, Milovic,  Grgic – Max, Grozav, Zivulic, Mákvárt – Ivanovskí, Drazic

Szerhij Rebrov pedig az alábbi tizenegy játékost nevezte a kezdőbe: Dibusz – Heister, Dvali, Blazic, Botka – Somalia, Laiduni, Kharatin – Zubkov, Uzuni, Tokmac

A rengeteg új játékossal felálló DVTK védelme láthatóan erősödött a legutóbbi meccsük óta, nem is tudta feltörni a Fradi. Az első félidőben a zöld-fehérek 8 kapura lövéséből 2 találta el a kaput, de egyiket sem sikerült gólra váltani. 

A második játékrészben is a hazaiak voltak mezőnyfölényben, de továbbra sem tudtak eredményesek lenni. Rebrov több cserével is frissített, a 69. percben Isael és Lovrencsics Gergő lépett pályára Zubkov és Botka helyett, majd a másik oldalon nem sokkal később Rui Pedro váltotta Grozavot. A 78. minutumban Sigér Dávid és az újonnan igazolt Gera Dániel is beállt Tokmac és Somalia helyett, majd Zekic pályára küldte Hasanit és Suljic-ot, akik Drazic és Ivanovski helyén álltak játékba. Mindössze egy perccel azután, hogy pályára lépett, a korábban Újpesten és Fehérváron is játszó Asmir Suljic második labdaérintéséből, Mákvárt szabadrúgása után gólt szerzett (0-1). A hazaiaknál bejött még Skvarka Kharatin helyett, a diósgyőrieknél pedig mindössze 5 perc játék után Suljic jött le, helyét Karan vette át. Gólt már más nem tudott szerezni, így a vendégek örülhettek a három pontnak. 

2017. áprilisa óta nem szenvedett vereséget hazai pályán a Ferencváros, ezt a közel négy éves sorozatot törte meg most a Diósgyőr Zoran Zekic vezetésével, aki első NB1-es meccsén a listavezető ellen tudta győzelemre vezetni csapatát. 

Ferencváros – Diósgyőr 0-1

Gólszerző: Suljic (85′)

Kép: M4 Sport

One Comment

  1. Posted by  Folytatódik az NB1

    […] második fordulóban elhalasztott Ferencváros – Diósgyőr találkozót szerdán rendezték meg, és a vendégek nyertek 1-0-ra. Az 5. fordulóban elmaradt […]

Comments are closed.