Bajnokok Ligája: PSG – pontozás

Alaptaktika: Egy szűk és mély védekezéssel engedett teret ellenfelének a francia alakulat, ezzel kicsalogatva az angol védelmet, majd gyors kontrákkal támadásba lendült a PSG.

Navas: Az első 60 percben nem volt sok feladata, de azt jól lehozta, sőt 2 nagyobb védése is akadt. Én mind a két gólban félig hibásnak találom, elsőnél még ha arra is számított, hogy beleérnek a labdába, akkor is meg kellett volna fognia, mert csurgott a bogyó. A második gólnál a sorfalra nagyobb felelősség tartozik, de ettől független Navasnak résen kellett volna lennie.
Pont: 4

Bakker: Remekül élt a játékkal, sokszor ment fel a támadással, védekezésben és labda kihozatalnál együtt tudott játszani Verrattival.
Pont: 6

Kimpembe: Mivel az ellenfélnél nem volt csatár pozícióban senki, így a szélső védő mellé tolódott ki. A hamis 9-es pozícióban lévő játékost el tudták osztani a védők.
Pont: 5

Marquinhos: A 13. percben fejjel szerzett gólt egy láthatóan előre begyakorolt szögletvariációt követően. Remekül olvasta a játékot a csapatkapitány, a védelmet is jól navigálta. Nálam ő volt a mérkőzés embere.
Pont: 7

Florenzi: Talán a védelem leggyengébb láncszeme volt, igaz így is sikerült komolyabb hiba nélkül lehoznia a mérkőzést, ettől független sokszor forgott, mint a ringlispíl.
Pont: 4

Paredes: Sok párharcot vállalt fel, szerelései is jók voltak, védekező középpályásként remekelt, de a támadásokhoz nem tudott sokat hozzátenni. Sárga lapját kicsit feleslegesnek érzem, míg a labda közte és csapattársa között talált helyet, így jutott át a sorfalon.
Pont: 4

Gueye: Egyébként sem teljesített hibátlanul a szenegáli, de az ő általa elkövetett szabálytalanságot követően megszerezte a vezetést a kék-fehér együttes, majd egy pirosat is képes volt összehozni.
Pont: 3

Neymar: Látszott rajta, hogy élvezte a játékot, védekezésnél középre húzódott, támadásoknál inkább oldalt volt látható, igyekezett köröm passzokkal a védelem mögé kerülni.
Pont: 5

Verratti: Nagyon fontos szerepet töltött be csapatának védelmi vonalának meghúzásakor. A vendégek fellépő jobb hátvédjét sikeresen zárta ki a játékból.
Pont: 7

Di Maria: A menetrend szerint közlekedő gyorsvonat. Rengeteget ingázott föl s alá, egészen a 16-osig visszajött védekezni ha kellett. Gueye piros lapja miatt a 80. percben el kellett hagynia a pályát.
Pont: 7

Mbappe: Sok nagyszerű megindulását saját csapattársai rontották el, ennek ellenére volt pár szebb megmozdulása, igaz néha saját magát cselezte le.
Pont: 6

Cserék:
Danilo: Nem volt ideje nagyobbat villanni.
Pont: –

Kép: origo.hu