Bajnokok Ligája: Manchester City-pontozás

Manchester City játékosai

A csapatról: Ugyan az eredmény nem ezt tükrözte, de az első félidőben lefocizta a PSG az angolokat. Igazán nagy hibát hibát nem vétettek, de a hazaiak letámadásával nem tudtak mit kezdeni. Egy kisebb hiba után Marquinhos már a 15. percben előnyhöz juttatta a franciákat. A második játékrészt (is) keményen kezdték, és a 64. percben megszületett az egyenlítő találat, De Bruyne révén. Ez a találat feltüzelte a City-t és a kapuja elé szögezte a PSG-t. A nagy nyomás a 71. percben teljesedett ki, amikor Mahrez szabadrúgásból betalált. Sokkal jobban fociztak a második félidőben, nem értem, hol volt ez a játék a szünet előtt.

Csapat embere: Riyad Mahrez

Ederson Moraes: Voltak fontos és nagy védései, ám ezek mind az első 45 percben akadtak. A kapott gólról nem tehetett, erős, jól helyezett fejes volt, nem rajta múlott.

PONT: 6

Joao Cancelo: Borzasztóan sokszor mentek át rajta, főleg az első félidőben. A támadásokban nagy szerepet vállalt, bár inkább a második 45 percben tevékenykedett az ellenfél térfelén. Beadásai azonan kevésszer találtak társat.

PONT: 5

Rúben Dias: A PSG vezető találatánál és Parades fejesénél (amiből majdnem gól lett) lemaradt, ám javított a második félidőben. Nem volt sok dolga, de a Mbappé és Neymar kontratámadásai alkalmával hibátlanul védekezett.

PONT: 6

John Stones: Nem volt sok köze a játékhoz, hibát nem igazán vétett. Az első félidőben is inkább Rúben Dias kollégája volt aktívabb, ez a második játékrészben annyiban változott, hogy gyakorlatilag labdához alig ért.

PONT: 5

Kyle Walker: Az első félidőben gyengébben játszott, ám a szünet után összekapta magát és remek teljesítményt nyújtott. Sokat szerelt, és a támadásoknál Mahrez segítségére volt. Más kérdés, hogy beadásai nem voltak pontosak.

PONT: 6

Bernardo Silva: Az angolok 3 középpályásából  ő volt a legkevésbé aktív. Ez nem jeleti azt, hogy rossz meccse lett volna, hiszen a támadások alkalmával mindig egy megjátszható opcióként mutatta magát. 

PONT: 6

Rodri: Stabilitást hozott a City középpályájára, az első félidőben rengetegszer kellett segédkeznie a védelemnek.  A második játékrészben ugyan több támadó szerep hárult rá, de még mindig inkább a védekezés volt a fő feladata.

PONT: 7

Ilkay Gündogan: Szépen irányította a City támadásait, a védekezésből is kivette a részét. Kiugró megmozdulása ugyan nem volt, ám mégis fontos szereplője volt a vendégek támadás építéseiben.

PONT: 6,5

Phil Foden: Nem tűnt ki a mezőnyből, nagyon átlagos teljesítményt nyújtott. Igazán sokat nem volt nála a labda, illetve kihagyott egy nagy ziccert Keylor Navas kapussal szemben 16-17 méterről. Voltak ugyan szép egyéni megvillanásai, de ez nem az ő meccse volt.

PONT: 5

Kevin De Bruyne: Csatár társaihoz hasonlóan nem remekelt először, ám Guardiola valamit mondhatott neki, mivel sokkal jobban focizott, főleg az 55-60. perctől. Nagyon pontosan osztogatott labdákat. Szerzett egy szerencsés, de szép gólt, amivel a City-nek hitet adott.

PONT: 7

Riyad Mahrez: Szép gólt rúgott szabadrúgásból, igaz, a sorfal szétnyílt, ezzel utat biztosítva a labdának a kapuba, de a gól az gól. Azon kevés manchesteri játékosok közé tartozott, akik az első félidőben is jól teljesítettek. A fiatal Bakkert sokszor megverte 1 az 1-ben. Beadásai nem igazán voltak hatásosak, ám remek cseleivel kompenzálta ezt.

PONT: 8