Austinban 1,5 másodperc kellett a győzelemhez!

Másfél másodperc döntött a 25 pont sorsáról, Max Verstappen zsebelhette be a dobogó csúcsáért járó trófeát és tovább növelhette előnyét a bajnokságban.

A rajtot jobban kapta el Lewis Hamilton, mint Max Verstappen és ezzel sikerült átvennie a vezetést a Mercedeses pilótának. Ugyanakkor Sainzot mindkét McLaren megtámadta még a start utáni helyezkedéskor, viszont a spanyol remekül védekezett. Hiába a szinte tökéletes védekezés, Daniel Ricciardo addig-addig támadta a Ferrari pilótáját, míg meg nem szerezte a pozíciót magának.

A 10. körben Verstappent kihívták a boxba, hogy alávágjanak Hamiltonnak, míg Sergio Pérezt ott hagyták, hogy 3-4 másodpercre kövesse a brit 7-szeres világbajnokot. Pierry Gaslynak fel kellett adnia a versenyét, mert eltört a hátsó felfüggesztése. 

Verstappen a második kiállásnál is előbb jött ki, igaz ekkor vezető pozícióból állt ki, majd a Red Bull Pérezt is behívta. A McLaren ugyan ebben a körben egyszerre hívta ki mindkét pilótáját, mivel az előző körben Sainznál lassú volt a kerékcsere, ezért megpróbáltak alávágni. Hamilton 8 körrel tovább nyüstölte abroncsait, hogy aztán 18 karika alatt próbálja meg levadászni Max Verstappen.

Az utolsó 5 kör a Sainz – Bottas párharcról, illetve az élen Verstappen Hamilton előli meneküléséről szólt. Egyetlen kör volt már csak hátra mikor Hamilton bekerült 1 másodpercen belülre, de a Red Bull ezredek híján, de kikerült a DRS távolságból ezzel eldőlt, hogy Max Verstappen végzett elől Austinban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük