A Leicester City 23 millió fontért leigazolta Patson Dakát

Az angol bajnokságban szereplő Leicester City szerdán jelentette be, hogy 23 millió fontért szerződtették a Red Bull Salzburg csatárát, Patson Dakát, aki a mögöttünk hagyott szezonban az osztrák Bundesliga gólkirálya volt. A támadó 2026 nyaráig írt alá.

A 22 éves játékos a Leicester támadói lehetőségeit erősíti, mivel a következő szezonban az FA-kupa győzelem mellett többek között a bajnokságban is szeretnének még jobb teljesítményt nyújtani a Rókák.

“Nagyon, nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok ehhez a nagyszerű klubhoz, amely nagy múlttal rendelkezik. Ez volt az álmom, és annyira boldog vagyok, és alig várom, hogy megtudjam, ezután mi fog következni.”

“Azóta követem a Leicestert, amióta megnyerték a bajnokságot. Úgy érzem, ez a tökéletes hely számomra, mert ez egy olyan csapat, amely a címekért küzd. Tudom, hogy nem lesz könnyű, de úgy érzem, készen állok az új kihívásra.”

“Minden egyes nap a legjobbat fogom nyújtani a klubért, és alig várom, hogy hamarosan a Leicester City szurkolóit is láthassam a stadionban.”

A csatár két évvel ezelőtt 2024-ig szóló hosszabbítást írt alá a Salzburggal az osztrák élvonalban elért lenyűgöző áttörést követően, és az elmúlt három szezonban három egymást követő hazai duplázáshoz segítette a klubot.

A 125 bajnoki mérkőzésen szerzett 68 góljával továbbra is félelmetesen lenyűgöző a teljesítménye, míg a tavalyi szezonban 28 élvonalbeli mérkőzésen szerzett 27 találatával az osztrák Bundesliga gólkirálya lett, és a szezon legjobb játékosának is megválasztották.

Forrás, kép forrása: Goal.com