A Fradi botlott Felcsúton, a Fehérvár kiütötte az Újpestet – NBI összefoglaló

Döntetlenek fordulójának is nevezhetnénk az OTP Bank Liga 17. fordulóját, ami egyben az élvonal tavaszi szezonjának nyitánya is. A hétvégén 6 találkozót játszottak le, amelyből négy zárult pontosztozkodással.

Szombaton kora délután a Mezőkövesd látogatott Kisvárdára, ahol gól ugyan nem esett, de kifejezetten nagy helyzetek maradtak ki mindkét oldalon. A hajrában Nesterov eldönthette volna a mérkőzést a vendégek javára, de fél méterről gyakorlatilag kirúgta a labdát a stadionból, így minkét csapat 1-1 ponttal vonulhatott le a pályáról.

Kisvárda – Mezőkövesd 0-0

A listavezető Ferencváros miután szerdán elszenvedte első szezonbeli vereségét, Felcsútra látogatott. Itt sem örülhettek túlzottan a zöld-fehérek, ugyanis Kiss Tamás beadása után Luciano Slagveer megszerezte a vezetést az első félidő utolsó perceiben. A második játékrészben mindkét oldalon akadtak lehetőségek, a sok kihagyott helyzet után végül Myrto Uzuni tudott egyenlíteni 8 perccel a találkozó vége előtt.

Puskás Akadémia – Ferencváros 1-1

Gólszerzők: Slagveer (43’), ill. Uzuni (82’)

A szombati nap utolsó találkozóján a tavaszt új edzővel kezdő Újpest látta vendégül a MOL Fehérvár csapatát. Funsho Bamgboye már a 6. percben egy gyönyörű találattal megszerezte a vezetést a vendégek számára. Rövidesen majdnem egyenlíteni tudott a lila-fehér alakulat, Simon azonban mellé lőtt. A 20. percben Funsho ismét eredményes tudott lenni, az első félidőt követően a fehérvári csapat vezetett. A második játékrészben Zivzivadze háromra növelte csapata találatainak számát, majd a csereként beálló Ivan Petryak, nem sokkal később pedig Nikolic Nemanja is eredményes volt. A 67. percben pedig a Hertha-tól leigazolt Dárdai Palkó is pályára lépett, ezzel ő a negyedik Dárdai, aki bemutatkozott a magyar élvonalban.

Újpest – MOL Fehérvár 0-5

Gólszerzők: Funsho (6’, 20’), Zivzivadze (55’), Petryak (60’), Nikolics (81’)

Ma délután a Budafok otthonában már a második percben vezetést szerzett az MTK Schön Szabolcs révén, de Skribek Alen gyorsan válaszolni tudott rá. Még az első félidőben a Ferencvárostól igazolt Varga Roland is beköszönt, így 2-1-es MTK vezetéssel mehettek szünetre a csapatok. Az 53. percben azonban a szintén FTC-kötődésű, jelenleg kölcsönben Budafokon futballozó Csonka András mentett pontot. A mérkőzés végén aztán a hazaiaktól Marko Nikolic állíttatta ki magát, így emberhátrányban fejezték be a találkozót a hazaiak.

Budafok – MTK Budapest 2-2

Gólszerzők: Skribek (6’), Csonka (53’), ill. Schön (2’), Varga (27’)

Piros lap: Nikolic (82’)

Az FTC otthonában megnyert találkozó után Paksra látogatott a DVTK. A 32. percig örülhettek, amikoris a hosszú sérülés után újra pályára lépő Papp Kristóf góllal tért vissza és megszerezte a vezetést csapatának. Az első játékrész legvégén Grozav talált be a saját kapujába, ezzel két gólra növelve a hazaiak előnyét. A második játékrészben Rácz Gergő szabálytalansága után büntetőhöz jutottak a vendégek, amit Ivanovski értékesíteni tudott, de ez csak a szépítésre volt elég.

Paks – Diósgyőr 2-1

Gólszerzők: Papp (32’), Grozav (45’, öngól), ill. Ivanovski (70’, büntetőből)

A forduló zárásaként a Budapest Honvéd látta vendégül a Zalaegerszeg együttesét. Hidi Patrik bombagóljával még az első félidőben vezetést szereztek a kispestiek. A következő találatra egészen a 66. percig kellett várni, amikor Szépe János egyenlített ki, majd Bedi Bence találatával meg is fordították a meccset a zalaiak. A 77. minutumban azonban büntetőhöz jutott a hazai együttes, amit Gazdag Dániel gólra váltott, így ez a találkozó is döntetlennel végződött.

Budapest Honvéd – Zalaegerszeg 2-2

Gólszerzők: Hidi (27’), Gazdag (77’, büntetőből), ill. Szépe (66’), Bedi (74’)

17 forduló után a tabella a következőképpen áll:

 1. Ferencváros 39 pont
 2. MOL Fehérvár 32 pont
 3. MTK 26 pont
 4. Paks 24 pont
 5. Puskás Akadémia 24 pont
 6. Kisvárda 24 pont
 7. Zalaegerszeg 21 pont
 8. Mezőkövesd 21 pont
 9. Újpest 19 pont
 10. Honvéd 18 pont
 11. Budafok 16 pont
 12. Diósgyőr 13 pont

Az 5. fordulóban elhalasztott két találkozót szerdán pótolják:

2021.01.27. 17.45. Kisvárda – MOL Fehérvár

2021.01.27. 20.00. Budafok – Ferencváros

Kiemelt kép: MOL Fehérvár FC