SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Hivatalos: Schön az MLS-ben folytatja

2 min read

Már korábban is tudni lehetett, de ma lett hivatalos, hogy az MTK 20 éves labdarúgója az Egyesült Államokban folytatja.

Schön Szabolcs a Honvédnál nevelkedett, majd 2017. és 2019. közt a holland Ajax akadémiáján pallérozódott, ahonnan az MTK-hoz szerződött. A bő két év alatt összesen 55 tétmérkőzésen lépett pályára és 14 gól szerzett a budapesti csapat színeiben. Az idény végén, május elején az észak-amerikai labdarúgó ligában szereplő FC Dallas együtteséhez igazol. Az MTK azt szerette volna, hogy Schön a lehető legtovább segítse a klubot, így az átigazolásra az MLS rajtja után, de az amerikai átigazolási időszak vége előtt kerül majd sor. “Az ügylet keretén belül klubunkat átigazolási díj illeti meg, de a megállapodás további opciókat és bónuszokat is tartalmaz.” – áll a budapesti klub honlapján. 

A fiatal támadó klubja honlapjának elmondta, rendkívül hálás a klubnál mindenkinek. Hozzátette, jó döntést hozott, amikor az MTK-ba igazolt, de már akkor is az volt a célja, hogy 2-3 éven belül külföldre tudjon szerződni, ami most sikerült. “Az FC Dallas megkeresése után ezért sem gondolkodtam sokat, hiszen ez egy remek lehetőség számomra. Az MLS az elmúlt 4-5 évben nagyon sokat fejlődött, amíg korábban főként a tapasztalt játékosok leigazolása jelentette a szakmai fejlődés irányát, egy ideje már megfigyelhető, hogy a fiatal játékosokat remekül felépítik és reális esély van számukra tovább szerződni, akár topligákba is. ” – olvashatóak Schön szavai az MTK oldalán. A labdarúgó zárásképp elmondta, örül, hogy pont került az ügy végére, hiszen nem szeretné, hogy a következő hetekben bármi elvonja a figyelmét a labdarúgásról, szeretne csapatával a bajnokságban és a kupában is minél jobb helyen zárni.

Schönt már leendő klubja, az FC Dallas is köszöntötte hivatalos oldalán, ahol leírják azt is, három éves szerződést kötnek az utánpótlás válogatott támadóval.

Forrás: mtkbudapest.hu, fcdallad.com

Kép: fcdallas.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük