SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Guzmics perek közepette távozik Mezőkövesdről

3 min read

Guzmics Richárd beperelte a klubot, ugyanis egy ideje nem kapott fizetést, eközben a Kövesd is jogi eljárást indított a korábbi válogatott játékos ellen, amiért jogellenesen mondott fel.

Guzmics Richárd 2020. januárjában a szlovák bajnok Slovan Bratislava csapatától igazolt a matyóföldiekhez, ahol mindössze hat mérkőzésen lépett pályára, utoljára augusztus 29-én. Néhány napja jelent meg a hír, hogy távozik a klubtól, ma fény derült a körülményekre is. 

A csakfoci.hu megkeresésére Guzmics elmondta, jelenleg szabadon igazolható, és szeretne még az NB1-ben futballozni. “Képesnek érzem magam arra, hogy megfeleljek a kihívásoknak, motiváltan, száz százalékig egészségesen játsszak évekig” – tette hozzá a 28-szoros válogatott labdarúgó.

A lap megkereste a focista jogi képviselőjét, Dr. Dányi Szilárdot is, aki elmondta, szó sem volt közös megegyezésről, Guzmics azonnali hatállyal felmondta a szerződését, mivel a klub többhavi bérével tartozik neki, amit felszólító levél hatására sem egyenlítettek ki. A védő tehát az elmaradt jövedelmét és kártérítést követel volt klubjától. “A kártérítés alapja, hogy a klub megpróbálta ügyfelemet ellehetetleníteni és olyan méltánytalan helyzetbe hozta, amely miatt neki csak egy lehetősége maradt, mégpediglen az, hogy felmondja a szerződését.” – olvashatóak az ügyvéd szavai a csakfoci.hu délelőtt megjelent cikkében. 

A Mezőkövesd délután közleményt adott ki hivatalos oldalán melyben a klub jogi képviselője, dr. Demeter István leírja, Guzmics Richárd szeptember 11-től kezdve egészségügyi problémái miatt egyetlen edzésen és mérkőzésen sem vett részt, tehát nem látta el munkáját, így munkabérre nem jogosult. A klub hozzátette, biztosították a 33 éves játékos számára, hogy rehabilitációs tevékenységet végezzen és igénybevegye az együttes szakembereit. Az NB1-es csapat közleményében szerepel az is, hogy a játékos a 2020. januárjában között szerződésében foglaltak szerinti feladatait két hónapig sem látta el. “A teljes 2020. évben mindösszesen 475 percet szerepelt a MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC Kft. csapatában elsőosztályú mérkőzésen és a sporttevékenységétől független egészségügyi problémái mellett a Munkaszerződésben rögzített kötelezettsége ellenére a Munkaszerződés megkötését megelőzően nem tájékoztatta MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC Kft-t a sporttevékenységével összefüggésbe hozható korábbi sérüléseiről és műtéteiről.” – áll a közleményben amelynek végén elismerik, a Mezőkövesd és Guzmics között kettő peres eljárás van jelenleg folyamatban.

Az MLSZ munkajogi ügyekben nem járhat el, ezt a NYIÁSZ (Nyilvántartási, igazolási, átigazolási szabályzat) rögzíti, így az ügy a munkaügyi bíróság határkörébe tartozik.

Forrás: csakfoci.hu, mezokovesdzsory.hu

Kép: mezokovesdzsory.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük