SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Nem ért győzelmet a hibátlan kiszállózás

2 min read

(Kép: PDC/Facebook)

Hétfő este Gerwyn Price nélkül kezdődött el a Darts Premier League 2021-es szezonja. Vereséggel kezdett a címvédő, miközben a hibátlan kiszállózás sem volt elég a sikerhez. Őrült program volt, mivel 4 mérkőzés vegződött döntetlennel.

A tavalyi döntő visszavágójával indult el a sorozat, amelyen Nathan Aspinall sikeresen visszavágott Glen Durrant-nek. “ASP” már a találkozó elején 124-ről zárt le egy leget, majd higgadt tudott maradni a fontosabb pillanatokban. A címvédő továbbra is keresi önmagát, mióta átesett a koronavíruson.

Rob Cross és Jose de Sousa összecsapása ennél szorosabbra sikeredett. Rendesen kóstolgatták egymást, tulajdonképpen bárki megnyerhette volna a meccset. A portugál 4-3-as hatrányból kovácsolt 6-4-es előnyt, de nem tudott élni a lehetőséggel, így meg kellett elégednie az egy ponttal.

Hasonlóan parázs színvonalon játszott Peter Wright és Jonny Clayton. A kezdés a walesinek sikerült jobban, de a skót sem hagyta magát. Aztán fordult a kocka, miután “Snakebite” kiszállt 106-ról és 138-ról is, így 5-3-ra vezetett. Erre 129-cel válaszolt a Masters bajnoka, majd ki tudott egyenlíteni. Itt sem bírtak egymással a felek, de a pikáns ebben az, hogy Peter Wright 100%-kal dobta a duplákat, valamint mindketten 100 feletti átlagot értek el.

Fej-fej melletti küzdelemből nem volt hiány James Wade és Gary Anderson “randevúján” sem. 2-2 után a beugró húzott el, de 5-3-as előnyét nem tudta megtartani. Nem volt elég pontos, amit a skót megbüntetett. Ugyan nem fordítással, csak pontmentéssel, de azt sem akárhogyan. 156-ot kellett megoldania a “Repülő Skótnak”, ami nem kis csodára sikerült neki egy T20-T20-D18 kombinációval.

A “benelux” rangadón Dimitri van den Bergh mutatta be az első nagyobb durranást, ami egy 164-es kiszálló volt. Valamennyi leg a végsőkig kiélezettre sikeredett, gyakorlatilag nem volt szabad hibázni. Fordulatokból sem volt hiány, mivel hol a hollandál, hol a belgánál volt az előny. 5-4-re vezetett a korábbi világelső, ám a World Matchplay győztese fordítani tudott, de csak 6-5-re. Az utolsó menetben 101-ről szállt ki “MVG”, így pontosztozkodással zárult a program. Mindketten 100-as átlagot teljesítettek.

Eredmények:

Nathan Aspinall-Glen Durrant 7-3

Rob Cross-Jose de Sousa 6-6

Peter Wright-Jonny Clayton 6-6

James Wade-Gary Anderson 6-6

Michael van Gerwen-Dimitri van den Bergh 6-6

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük