SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Két hazai mérkőzéssel hangol a válogatott az Eb-re

2 min read

A márciusi vb-selejtezők véget értek, az MLSZ ma jelentette be, hogy mely nemzetek ellen játszik felkészülési meccset a magyar labdarúgó válogatott. 

Az Európa-bajnokság előtti felkészülés keretein belül két tét nélküli meccs vár Szalai Ádámékra. A terv ugyan nem végleges, – akár a koronavírus is közbe szólhat – jelenleg úgy néz ki, az OTP Bank Liga május 8-ai befejezését követően egy héttel találkoznak a keret tagjai, a légiósok később csatlakoznak majd. Május végén egy hétre Ausztriába utazik a csapat edzőtáborozni, ahol a tervek szerint Marco Rossi véglegesíti a kontinenstornára nevezett keretet. A június 2-ai hazatérés után két nappal Ciprus, június 8-án pedig Írország ellen. Mindkét találkozónak az újpesti Szusza Ferenc stadion adhat otthont. 

– Egyelőre még éppen csak túl vagyunk a márciusi vb-selejtezőkön, így Ciprus és Írország részletes kielemzése még odébb van – fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Egy felkészülési időszakra fontos, hogy az ember olyan ellenfeleket válasszon, akik nem is túl erősek és nem is túl gyengék. Ciprus legutóbbi eredményei beszédesek, az írekről pedig szintén tudjuk, hogy csak hajszálon múlt, hogy nem jutottak ki az Eb-re, így tehát két olyan csapattal találkozunk majd, amelyek jól fel tudnak minket készíteni az egy héttel későbbi első Eb-meccsünkre. Emellett az is fontos volt, hogy két eltérő stílusban játszó ellenfél ellen lépjünk pályára, ugyanakkor túl erős ellenfeleket sem szerettünk volna, hiszen egy esetleges komolyabb vereséggel nekivágni az Európa-bajnokságnak kifejezetten rossz lenne, miközben az egyik legfontosabb a felkészülés során, hogy az Eb-re a csapat minden tagjának meglegyen a kellő önbizalma.

Forrás és kép: mlsz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük