SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Hátrányból várhatja a visszavágót a Ferencváros

3 min read

Fordulatokban gazdag mérkőzésen 22-19-s vereséget szenvedett a Ferencváros csapata a Buducnost Podgrocia ellen, a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Ahogy arról olvasni lehetett a napokban, mindkét együttes ezer fokon égett, ez a fajta bizonyítási vágy rá is nyomta a bélyegét az első percek teljesítményére; eladott labdák és kihagyott helyzetek mindkét oldalt, jól látszott, hogy a Buducnost nagyon agresszív védekezéssel fogadja a ferencvárosi támadókat, ami nagyon nem ízlett az FTC játékosainak.

Negyedóra elteltével 3-3 volt az eredmény, ami elég aggasztónak tűnt, hogy két találat is hétméteresből született, szóval továbbra sem tudott a magyar csapat rést találni a montenegrói pajzson, ha pedig helyzetig jutott, akkor Barbara Arenhart parancsolt megálljt a labdának. Egyedül Kovacsics Anikó volt veszélyes a távoli zónából, sem Emily Bölk, sem Klujber Katrin nem jutott lövőhelyzetig, valamint a szélről Márton Gréta tudott még kétszer is betalálni.

Úgy léptek be a csapatok a játékrész hajrájába, hogy 8-6-ra lépett el a hazai együttes és továbbra sem találta meg a Ferencváros a távolságot támadásban, egyedül Bíró Blanka teljesítményét lehetett kiemelni a fővárosiaknál az első harminc perc elteltével, ami 11-7-es podgoricai vezetést hozott.

Két Bölk góllal indult a második félidő, majd gyorsan a nyakára is lépett az FTC a ledolgozott hátránynak, hiszen előbb Kovacsics, majd Bölk hibázott, amit kis is használt a hazai együttes, így visszaállt a 4 gólos különbség. Tizenegy és fél perc után ismét magára talált a Fradi, amikor 1 találatra zárkózott fel, ekkor jött is Bojana Popovic időkérése.

Hiába Popovic szentbeszéde a Ferencváros megfordította a mérkőzést és úgy fordultunk az utolsó negyedére a találkozónak, hogy két góllal vezetett a magyar együttes. Sajnos ezt az előnyt is sikerült pillanatokon belül elherdálnia Elek Gábor csapatának, aki egyből magához is hívta övéit egy fejmosásra, ami a hajrára fordulva úgy látszott, hogy hatásos is lehet.

Az utolsó 5 percben pedig jött az, amitől tartani lehetett; a jó megoldások után a játékosok olyan helyzeteket is elvállaltak, amit máskor nem szoktak, valamint védekezésben is maradtak lyukak. Továbbra sem tudtak mit kezdeni Ema Ramusovic játékával, 20 másodperccel a vége előtt hét a hat elleni játékot vett elő a montenegrói együttes, amivel eredményesek tudtak lenni, középkezdés után pedig az FTC játékosai nem realizálták, hogy üres a kapu… Ezzel 22-19-s győzelmet aratott a Buducnost, Bíró Blanak fantasztikus teljesítményt nyújtott a vereség ellenére is, támadó játékban pedig megmutatták mindkét arcukat a játékosok.

Folytatás jövő hét szombaton, reméljük nagyobb sikerrel, mint most.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük