SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Edzésre fel – Összefognak az OCR futóegyesületei!

2 min read

(MFSE)

Az OCR Szövetség öt tagegyesülete úgy döntött, hogy ideje összefogni és tenni valamit a koronavírus okozta áldatlan, verseny nélküli helyzetben!

Arra az elhatározásra jutottak az akadály- és terepfutásban jártas csapatok (a HOCRA szövetség égisze alatt), hogy 5 különböző akadálypályán versenyszimulációs edzési lehetőséget biztosítanak a versenyengedéllyel rendelkező OCR futók számára. Az edzés-sorozatnak 5 állomása lesz, ahol a résztvevők egyedi, összepasszoló éremmel térhetnek haza a rendkívüli “versenyekről”.

Az újabb szigorítások és a koronavírus folyamatos tombolása miatt még sok kérdőjel akad a megszokott versenyek megrendezéséről, de 2021 más lesz, ugyanis idén eljött az a pillanat, amikor a többféle fajtájában jártas futó csapatok (öten mindenképp) összefognak egy közös célért, a versenyért. Mikre nem képes egy kis sporttársi motiváció?!

A terepfutás magában érthető, a spartan verzió is sokak számára ismerős, de mi és mit jelent az OCR?

Az Obstacle Course Racing (OCR) olyan SPORT, amelyben futás közben akadályokat kell leküzdeni. Az akadályok lehetnek különböző épített és természetes jellegűek. A futóversenyeken gyakran összekeverik a nyomvonalakon lévő akadályokat. Törekedve arra, hogy a futásból kialakult sebesség, és lendület megtörve legyen. Az akadályok magukban foglalják felmászását, nehéz tárgyak mozgatását, saját testsúly mozgatását, és a vizes akadály leküzdését. Sok verseny hasonló a katonai kiképzéshez, míg mások egyedülállók. Az akadályfutó versenyt az állóképesség, erő, gyorsaság és az ügyesség tesztelésére használják.  (ocrsport.hu)

Az első edzést a GaborTeam szervezésében Budapesten rendezik a Szlovák úti, Sziget Grundon Március 14.én, vasárnap. A nagy kék könyvön megtalálható: “OCR50 – életed leghosszabb 50 métere” esemény megnevezéssel. További részletek, fejlemények, esemény információk a Magyar Futósport Egyesület közösségi oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük