SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Bayern München – Dortmund (Dortmund pontozás)

4 min read

A csapatról:

Sok hiányzójuk volt, mégis jól kezdték a meccset, ám miután a Bayern a kapujuk elé szorította a sárga-feketéket, nem tudtak mit tenni. A hazaiak óriási erőket mozgósítottak, aminek nem tudtak ellenállni a dortmundi játékosok. Jól védekeztek, ám a meccs végére láthatólag elfáradtak. A legtöbbször 5 védővel játszottak, viszont sokszor így is lyukas volt a védővonal.
PONT.: 5

Játékosok:

Marwin Hitz: Voltak megingásai a svájci hálóőrnek, nem mindig volt a helyzet magaslatán, ám a gólokért nem lehet őt okolni. A bűntetőnél rossz irányba indult, 2 nagyon pontos lövés a hálójában kötött ki, illetve Lewandowski első góljánál is tehetetlen volt, a védőknek kellett volna fogni a lengyel csatárt.

Thomas Meunier: Meglepődtem, hogy ő kezdtett, mivel mostanában Morey jól teljesít a posztján. Rengeteg dolga volt, meggyűlt a baja Coman-nal. Szerintem a védelem legjobbja volt, ám pontosabban kéne passzolnia, mivel túl sok volt az eladott labdája.
PONT.: 6

Mats Hummels: Fontos szerepe volt a védelem irányításában. Neki kellett volna Lewandowski-t fogni, mivel ő legrutinosabb, ám sokszor Müllerre kellett figyelnie. Ma nem játszott annyira jól.
PONT.: 5

Dan-Axel Zagadu: Az ő kezdőben való szereplése is meglepett, látszott azért a rutintalansága, ám nem játszott rosszul. Nagyon nehéz dolga volt, hiszen neki kellett fognia Lewandowski-t, és nem is mindig sikerült. A Bayern első góljánál, ha nem ragad be, lest intett volna a partjelző. Ha több lehetőséget kap kevésbé fontos meccseken, sokat javulhat a francia játéka.
PONT.:6

Nico Shulz: Hát…elég gyenge. Nagyon látszik a meccshiány, ám ilyen szinten ez nem lehet kifogás. Borzasztóan sok labdát adott el, rengetegszer szerelték, megannyiszor mentek át rajta, számos alkalommal nem fogta emberét. Sané játszi könnyedséggel etette meg kétszer is a bajorok első góljánál.
PONT.: 3

Emre Can: Sokszor zárt vissza harmadik vagy ötödik védőként, ám mégis védekező középpályást játszott. Ha ténylegesen védő lett volna, őt mondanám a hátsók legjobbjának. Sok labdát szerzett, pontosan passzolt és próbált segíteni Zagadu-nak Lewandowski fogásában.
PONT.: 7

Thomas Delaney: Összeszedett egy gólpasszt, bár szkeptikus vagyok, hogy csak szerencsésen pattant-e róla a társhoz a labda. A védekezésbe segédkezett, de nem váltotta meg a világot ezzel a teljesítménnyel.
PONT.: 5

Marco Reus: Elképesztőn gyenge. Alig passzolt (27) és átadásainak alig több mint fele (14) talált társat. Hosszú indításai szintén pontatlanok, illetve sokszor szerelték. Nem mindig találta a helyét a pályán. Védekezni ugyan visszajött, ám ahogy elől sem, ott sem tudott sokat letenni az asztalra.
PONT.: 2

Mahmoud Dahoud: Összehozott egy bűntetőt, szabálytalankodott, szerelték, pontatlan. Vissza-vissza jött segíteni a védőknek, de neki inkább a támadásokban kellett volna segédkezni. Nem játszott jól.
PONT.: 3

Thorgan Hazard: Szép gólpasszt adott Haaland-nak, egész pontos volt. A Dortmund támadóinak egyik legjobbja volt. Sokszor játszott jól össze norvég kollégájával.
PONT.: 7

Erling Braut Haaland: Ismét betalált a norvég gólgép. 9 perc alatt duplázott, ám utána nem volt sok szerepe, hiszen a Bayern a kapuja elé szorította Dortmund-ot. Megsérült, ezért le kellett vinni a 60. percben.
PONT.: 9

A cserék:

Julian Brandt: Hazard helyére állt be. Nagyjából fél órát játszott, gyakorlatilag semmit nem tett hozzá a meccshez.
PONT.: 3

Steffen Tigges: A sérült Haaland helyett jött be, próbálkozott, szépen mozgott, ám ő sem tudott extrát hozzátenni.
PONT.: 4

Mateu Morey: Zagadu-t váltotta a 70. percben, picit több, mint 20 perc alatt 2 szerelés és 1 pontos passz a mérlege. Inkább nem értékelném.
PONT.: –

Jude Bellingham: Szintén 20 percet kapott, ám nem alkotott maradandót ő sem.
PONT.: –

Reinier: Éppen több mint 10 percet kapott, nem lehet értékelni.
PONT.: –

Edzői értékelés:

Edin Terzic: Csapata jól kezdte a meccset, ám nem tudott mit kezdeni egy ilyen erős Bayern ellen. Nem hiszem, hogy a legjobb ötlet volt ennyire magukra húzni a hazai csapatot. Próbálta frissíteni fáradó csapatát, ám a cserék nem hozták meg a kellő hatást. Sok hiányzója volt, ám én másképp raktam volna össze a kezdőt.
PONT.: 5

Kép: dw.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük