SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Nincs Könnyű helyzetben Dárdai Pál

2 min read

A 44 éves magyar szakember a Kickernek adott interjújában beszélt saját és a csapata helyzetéről is.

Dárdait január 25-én nevezték ki a Hertha első csapatának vezetőedzőjének, előtte a klub U16-os csapatát irányította. Az edző elmondta nem szerepelt tervei közt, hogy ismét a profi csapat élére kerüljön „Volt egy jó munkám és nyugodt hangulatom.” Azóta minden bizonnyal valamivel fárasztóbb és stresszesebb munkája van. 

Visszatérése óta az első négy bajnokin mindössze egy pontot gyűjtött a csapat a Stuttgart ellen, a Frankfurt, a Bayern München, valamint a Leipzig ellenfeleként azonban alulmaradtak a berliniek.

A feladat nehéz, talán karrierem legnehezebb munkája, de kezelhető” – tette hozzá Dárdai Pál. Érkezésekor a csapaton belül is voltak problémák, hiányoztak a vezérek a csapatból, nem volt meg a csapatszellem sem, ami abból is adódhatott, hogy túl sok nyelvet beszéltek az öltözőben.

A magyar szakember szerint a Hertha túl gyorsan akart nagyot előre lépni, miután 2019. nyarán Lars Winhors személyében új befektető érkezett a klubhoz. A klub az elmúlt másfél évben többet költött játékosra, mint azelőtt összesen, ennek ellenére a csapat nem lett jobb. „Fejlődni kell, nem lehet rögtön 1-ről 100-ra ugrani” – mondta Dárdai.

A pozitív hangulat már megvan. de a magyar edző tudja, az eredmények még nem megfelelőek.

A Hertha BSC ma délután fél négykor a Wolfsburg otthonában lép pályára.

Forrás és kép: kicker.de

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük