SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Mindenki ott lesz a kieséses szakaszban

2 min read

Az EHF pénteki döntése alapján mind a 16 csapat ott lesz a Férfi kézilabda Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Ezen kívül kiosztotta az elmaradt meccsek miatti pontokat is.

A BL-ben a csoportok 7. és 8. helyzettjei is ott lehetnek a nyolcaddöntőben, az első kettő pedig nem jut be egyenes ágon a negyeddöntőbe. Az elsők az utolsókkal, a másodikak az utolsó előttiekkel csapnak össze a 16 között. A megállapított eredmények alapján a Szeged két pontot kap, mivel az Elverum miatt nem rendezhették meg a norvégiai összecsapást. A “Kékek” pontszáma 12-re gyarapodott, ezzel megelőzték a Meskov Bresztet, így a csoport 4. helyéről várják a hatralévő mérkőzéseket. A fehéroroszok Porto elleni találkozóját külön bírálja el az EHF. A másik csoportban a Motornak irtak jóvá egy 10-0-át, de a Veszprém így is biztosan második. Az “Építőkre” azonban vár egy plusz párharc.

Az Európa Ligában is születtek megállapított eredmények, de ez magyar csapatot nem érint. A Tatabánya sajnos 9 vereséggel csoportutolsó. Az ottani lebonyolítás nem változik, ugyanúgy az első négy helyezett jut tovább.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntők hivatalos játéknapjai március 31. és április 1., a visszavágókat egy héttel később rendezik meg.

forrás: ehfcl.eurohandball.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük