SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Megvan a Vidi új edzője!

2 min read

Április 1-jétől Szabics Imre lesz MOL Fehérvár FC vezetőedzője. A stábhoz Juhász Roland és Torghelle Sándor is csatlakozik. 

Az új edző szerződése 2024. június 30.-ig szól majd. 

Szabics Imre játékosként a Ferencváros színeiben mutatkozott be az élvonalban, aztán játszott az osztrák Strum Graz, valamint a német VfB Stuttgart, Köln, Mainz és Augsburg együtteseiben is. A magyar válogatottban 36 mérkőzésen lépett pályára, és 13-szor volt eredményes. 

Visszavonulása után 2017-ig a Strum Graz megfigyelőjeként dolgozott, 2014-2015-ben pedig Dárdai Pál és Bernd Storck mellett is dolgozott a válogatottnál, szerepe volt a 2016-os Eb-szereplésben is. Ezt követően Franco Foda másodedzője lett először a Strum Graznál, majd az osztrák válogatottnál.

A szakember elmondta, hálás a vezetőségnek, akik mindent megtettek, hogy az osztrák szövetség elengedje. Nehéz volt családját Ausztriában hagyni, de hosszú távra, akár 10 évre tervez a Vidi-nél, felesége, és lányaik pedig követik majd Fehérvárra. 

“Ami a stábot illeti, azért szeretném, hogy Juhász Roland és Torghelle Sándor is csatlakozzon hozzánk, mert nagyon régóta ismerem őket, és olyan karakterekről van szó, akikkel mind emberi, mind szakmai kvalitásaik miatt Európa bármelyik kispadjára nyugodt szívvel ülnék le. Biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar összecsiszolódunk majd április 1-je után. Addig viszont legjobb tudásom szerint szolgálom majd az osztrák válogatottat, hogy sikeresen szerepeljenek az előttünk álló világbajnoki selejtezőkön” – mondta Szabics a Vidi oldalának. 

Már nyolc éve tartozom a Vidi-családhoz, annyit ígérhetek, hogy edzőként is ugyanazzal az elszántsággal és hozzáállással segítem majd a klubot, mint játékosként tettem. Bízom benne, hogy a kispadon még nagyobb sikereket érhetünk el közösen, mint amelyeknek az elmúlt időszakban részese lehettem” – nyilatkozta Juhász Roland

Az új stáb érkezéséig Szalai Tamás marad a csapat élén. 

Forrás és kép: molfehervarfc.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük