SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Pep Guardiola megint megújult

2 min read

2020 december 15.: A Manchester City hazai pályán 1-1-es döntetlent játszik a kiesőhelyen álló, épp edzőváltás előtt lévő West Brom ellen.  2021 február 7.: A kékek nyernek az Anfielden 1-4-re, ezzel 10 meccses győzelmi sorozatban vannak, és öt ponttal a Manchester United, tízzel pedig a Liverpool előtt vezetik a ligát eggyel kevesebb meccset játszva. De hogyan csinálta ezt meg Guardiola?

“Megfáradt Pep és a City viszonya, nem értem miért hosszabbított”, ezek szerepeltek az újságok címlapjain októberben. Valljuk be ez így is tűnt: A 2019/2020-as szezonban a kékek csak a Ligakupát húzták be, a bajnokságban a Liverpoolt megszorongatni sem tudták, a Bajnokok Ligájában pedig a Lyon volt a végállomás a negyeddöntőben, ráadásul az idei szezont sem kezdték jól, sokáig a tizedik hely körül álltak a bajnokságban. Aztán Guardiola változtatásokat hajtott végre, amik azóta is nagyon ülnek: Gündogan kicsit támadóbb szerepköre, amiben a német lubickol, legutóbbi 13 meccsen 9 gólt szerzett, illetve a védelemben megtalálta a John Stones és Rúben Dias tengelyt, akik tökéletes párost alkotnak. Emellett Joao Cancelot érdemes még kiemelni, szélsőhátvéd létére támadásban Guardiola egyik legnagyobb fegyvere, és teljesen kiszorította Kyle Walkert. Phil Foden fokozatos beépítése pedig most ért révbe: A 20 éves angol a tradicionális “BIG6” ellen tízszer volt kezdő, ezeken a találkozókon pedig 12 gólban volt benne, 7 gól és 5 assziszt a mérlege, egészen zseniális mutató, a sérült De Bruyne szinte nem is tűnik fel, hogy hiányzik az angolnak köszönhetően.

A kékek játéka tény és való hogy nem olyan totális és látványos támadófutball mint az elmúlt években, de Guardiola már megint megtalálta azt a játékrendszert, ami a jelenleg nem sérült és formában lévő játékosokhoz a legjobban illik, ezzel összerakott egy nagyon jó védelmet(14 meccsen 10 clean sheet) és a támadójátékuk is még mindig nagyon hatékony. A katalán menedzsert pedig pont ez teszi a világ egyik valaha volt legjobb futballkoponyájává.

A City a bajnokság megnyerésére jó eséllyel pályázik, de vajon összejön Pepnek az áhított BL serleg ebben a szezonban?

fotó: en.as.com