SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Párizsi siker a szegedi katlanban

2 min read

Szombat este a MOL-Pick Szeged is folytatta a Bajnokok Ligája szereplését, ezúttal a Paris Saint-Germain látogatott az Újszegedi Sportcsarnokba. A Tisza-partiak 4, a fővárosiak 6 pontot szereztek a sorozat eddigi periódusában. A második félidei teljesítmény alapján megérdemelt párizsi siker született

MOL-Pick Szeged-PSG 29-32 (17-16)

Remekül kezdtek a hazaiak, már hamar sikerült 4 gólos előnyt kialakítani. A szegediek irányítottak, főleg Luka Stepancic, akinek ebben a szezonban sérülés miatt még nem volt mérkőzése a BL-ben. Hátul Mikler Roland védett nagyokat a párizsiak kárára. 11-7-nél jött egy kisebb hullámvölgy, amit a franciák kihasználtak, ezzel kiegyenlítettek. Stepancic sántikálni kezdett, sajnos ismét megsérült, de a “Kékek” végül egyetlen góllal vezettek a szünetben.

A fordulást követően a fehér mezesek felpörögtek, sokkal pontosabbak voltak. A szegediek játéka sem volt rossz, de az ellenfélnél volt egy vezér, aki a hátán vitte a csapatot. Mikkel Hansen 10 találatával kiemelkedett a mezőnyből, továbbá Yann Genty beállása segítette őket a két ponthoz. Sajnos Borut Mackovsek néhány lövése kulcspillanatokban a kapufán csattant, nem néhány centiméterrel lejjebb. Nehéz mit mondani, de a második játékrészt nem a Szeged uralta, így Juan Carlos Pastor együttese 4 ponttal marad a 6.helyen, míg Raul Gonzalezék 8 egységgel negyedikek.

A MOL-Pick Szeged csütörtökön a Porto ellen javíthat hazai pályán (18:45), míg a PSG 02.17-én fogadja a Meskov Bresztet. 2017 novembere után kapott ki ismét otthon a BL-ben a Szeged, valamint nem sikerült a 100. győzelem az elitligában.