SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Könnyed sikert aratott a Győr

2 min read

Az egész találkozón végig uralva magabiztos, nagyarányú győzelmet aratott a Győri Audi ETO a horvát Podravka vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. 

Tegnap a reggeli órákban busszal indult útnak az ETO, azonban a találkozót nem kilencvenes tempóban indította a Rába-parti együttes. Csupán 5 perc elteltével sikerült betalálnia az ellenfélnek Amandine Leynaud kapujába, de ami ennél is fontosabb volt a Győr neve mellett ekkor már három gól szerepelt, majd másfél percre rá ezt már meg is duplázta Danyi Gábor együttese. Zlatko Saracevic időkérése némileg felrázta csapatát, azonban ez is csak arra volt elegendő, hogy három gólra zárkózzon fel a Podravka. A folytatásban rengeteg hibával játszott mindkét együttes, emiatt tudta tartani továbbra is a távolságot a Győr, de érdemben nem szakadt el az ellenfelétől, egyedül Estelle Nze Minko teljesítménye volt olyan, amilyet megszokhattunk a zöld-fehérektől. Végül a hajrát érezhetően fel pörgette a magyar együttes, így 13-8-s vezetéssel vonulhattak szünetre a játékosok.

Faluvégi Dorottya kiállításával indult a második félidő, de ez sem törte meg a csapatot és hiába tartotta továbbra is magát a horvát bajnok, 40 perc elteltével elkezdett a Győr meglépni ellenfelétől, olyan annyira, hogy a találkozó utolsó negyedórájára már 10 gólos előnnyel fordulhattak. Ekkor gondolta úgy a hazaiak vezetőedzője, hogy pályára küldi fiataljait és ízleljenek bele a Bajnokok Ligájába és az ETO elleni ritmusba. Danyi Gábor is cserélt a kapuban, Leynaud helyett érkezett a másik francia hálóőr Glauser, aki remekül szállt be az összecsapásba. Sőt, az utolsó négy percre a mindössze 17 éves Ogonovszky Eszter is szerepet kapott, ha pedig ott volt be is talált egy gyönyörű átlövés góllal.

Végeredmény:
Podravka Koprivnice – Győri Audi ETO KC : 15 – 32