SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Harc és elsöprő akarat, bravúros győzelem a Ferencvárostól

3 min read

Szinte végig vezetve hatalmas sikert aratott a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a norvég Vipers Kristiansand ellen.

Kettő elhalasztott mérkőzés és sok huzavona után sikerült lejátszania ezt az összecsapást a két együttesnek. A norvégok két hét alatt szeretnék bepótolni az elmaradt találkozóikat, így most szombaton és hétfőn is találkoznak a Fradival. A zöld-fehérek abban reménykedhettek, hogy a Vipers megpróbálja forgatni a keretét a következő mérkőzések tudatában, így esély mutatkozhat a két pontra.

Kemény védekezéssel kezdett az FTC, amivel 10 percig nem is nagyon tudtak mit kezdeni a norvégok, csak tartani tudták a lépést a fővárosiakkal, akiknél Kovacsics Anikó kulcs passzai és gólja alapozta meg a sikeres támadásokat. Negyedóra elteltével 8-5-s állásnál volt kénytelen időt kérni Elek Gábor, aki azt nehezményezte, hogy nem hajtják végre játékosai azokat a feladatokat, amiket kért tőlük, valamint lassú támadások felgyorsítását kezdeményezte, már az újonnan pályára lépő Szucsánszki Zitától. Hatásosnak bizonyult a fejmosás, ugyanis bő 3 perc elteltével újra döntetlenre küzdötte fel magát a Ferencváros, aminek az alapjait Janurik Kinga fektette le a kapuban. Rengeteg hibával és pontatlansággal játszott a félidő hajrájában a vendég együttes, igaz a belső posztokon nem a legerősebb játékosai voltak a pályán, azonban az FTC csak részben tudta ezeket kihasználni, de így is 14-11-s előnnyel mehetett szünetre a Fradi. A Vipers támadó játékában egyedül Malin Aune volt veszélyes, aki neve mellett az első 30 perc után 5 gól állt, Janurik pedig ötven százalékon zárta az első játékrészt.

Háfra Noémi korántsem volt bombaformában az utóbbi időben, azonban az első félidőben mutatott magabiztos és jó teljesítménye arra sarkalta Elek Gábort, hogy a másodikban kezdőként számoljon vele és milyen jól tette; két fontos gólja mellett két hetest és egy kiállítást is kiharcolt mindössze 5 perc elteltével. A folytatásban is tudta a már megszerzett 3 gólos előnyét menedzselni a Ferencváros, plusz ötre is meg volt az esélye a magyar csapatnak, azonban sajnos ez kettőre olvadt, amikor az összecsapás utolsó negyedére fordultak. Kilenc és fél perccel a vége előtt kért időt Gjekstad, azonban nem járt sikerrel, sorozatban háromszor szerzett labdát az FTC és a hajrát 5 gólos előnnyel és sajnos kettős ember hátránnyal várhatták. Azt nem lehet mondani, hogy izgalommentesen, de megoldotta ezt a feladatot a népligeti együttes, köszönhetően Janurik Kinga kimagasló teljesítményének, valamint egy nagy betűs csapatmunkának, küzdésnek, akarásnak.

Végeredmény:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Vipers Kristiansand : 30 – 28