SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Belgium visszalépett, így Szerbia kijutott az Európa-bajnokságra

1 min read

A Belga Kézilabda Szövetség úgy döntött, hogy a férfi válogatott nem vesz részt a 2022-es Eb-selejtező folytatásában. Ez azt jelenti, hogy Szerbia kijutott a jövő évi tornára.

A belga válogatottra márciusban 3 összecsapás várt volna 1 hét alatt, ami a szövetség álláspontja szerint veszélyes a játékosok tesi épségére és egészségére. A “Vöris Farkasok” keretét nem olyan játékosok alkotják, akik bírják a sorozatterhelést, továbbá egy pandémia közepén nem szívesen utaznak annyit. A selejtező második szakaszában kettős győzelemmel ejtették ki Ciprust, most pedig Görögország, Szerbia és Franciaorszag várna rájuk. Eddig egyetlen találkozót sem tudtak lejátszani. A csapat a 2023-as vb és a 2024-es Eb-selejtezőre kíván összpontosítani a jövőben.

A csoportot Szerbia vezeti 5 ponttal, Franciaország 1, míg Görögország 0 egységet szerzett eddig. A “Sasok” már csak a hellének ellen lépnek pályára, ezzel eldőlt, hogy hatodikként csatlakozhatnak Magyarország, Szlovákia, Spanyolország, Horvátország és Németország mellé 2022 januárjában.

forrás: handball-planet.com