SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Jaylen Brown lenyűgöző rekordja

2 min read

Péntek este a Celtics fiatal sztárja karrier-csúcsot jelentő 42 pontot szerzett a Philadelphia otthonában. Vasárnap este, visszatérve a Boston Gardenbe valami még impresszívebbet sikerült letennie az asztalra.

A Cleveland Cavaliers elleni mérkőzésen 33 pontot tett be a közösbe Brown mindössze 19 perc 14 másodpercnyi játékidő alatt. Ezzel ő az egyetlen, aki húsz perc alatt több mint 30 pontot szerzett, megelőzve Kevin Durantet aki 2014. december 18-án tizenkilenc perc játékidő alatt 30 pontot jegyzett.

Brown a meccs után boldogan nyilatkozott a Celtics média képviselőinek: „Ez őrület, nem is tudom mit mondhatnék, én csak a győzelmet tartottam szem előtt”. Sikerült is abszolválniuk az említett célt a tekintélyt parancsoló 141-103 végeredménnyel.

 

Brown fejlődése megkérdőjelezhetetlen és úgy tűnik, hogy napról napra jobb lesz. Az utóbbi öt mérkőzésen 29.4 pontot átlagol 51.9%-os hatékonysággal mezőnyből és 44.4%-al a triplavonalon túlról.
Jayson Tatum távollétében egyértelműen sikerült átvennie a vezér szerepét a gárdában, ami igazolja, hogy a két fiatal sztár a bostoni alakulat alappillére lehet a bajnoki címért vívott menetelésben.

Pillanatnyilag úgy fest, hogyha a Celticset elkerülik a komolyabb sérülések és eleget tud a csapat együtt játszani a koronavírus okozta képlékeny helyzetben, még a mostani megerősödött keleten is harcban lehetnek a konferencia döntőért, akár a döntőért is.

Szerintetek meddig juthat a Boston csapata a szezonban és kik állíthatják meg őket?

Forrás: Deák Gergely, Twitter Fotó: nba.com


Tetszenek a cikkeink? Támogasd a SportDömpert a Patreon oldalon keresztül!
Tudsz egyszeri támogatást választani, de lehetsz előfizetőnk is. Kártyával vagy Paypallal is tudsz adományozni.
Számodra egy kávé ára, számunkra a jövő! Köszönünk minden támogatást hűséges Dömperek.
Tudjátok, mi Szállítjuk amit kell! 😉

SportDömper támogatóvá válok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük