SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

A franciákat kaptuk negyeddöntős ellenfélként

3 min read

Csoportkörének utolsó meccséhez ért a magyar válogatott az egyiptomi férfi kézilabda világbajnokságon.

Az első csoport győzteseként a még veretlen magyarok a szintén veretlen csoportmásodik spanyolokkal mérkőztek meg Új Fővárosban. A magyar kézilabda-válogatott elérte a minimális célkitűzést, azaz a legjobb nyolcba kerülést, így azzal a tudattal léphetett ma pályára, hogy vagy a hatszoros aranyérmes Franciaországgal, vagy a legutóbbi két tornán ezüstérmet szerző Norvégiával csaphat össze az egyenes kieséses szakaszban.  

A magyarok rengeteg technikai hibát vétettek, de nem mondható, hogy a spanyolok hibátlanul játszottak volna. Mind a két csapat a szokásosnál több hibával kézilabdázott mind támadó, mind védekező szerepben, ezeken felül a magyar stáb döntése alapján pihenőben részesült erre a meccsre több kulcsjátékosunk, Lékai Máté, Bánhidí Bence, Rodriguez Alvarez Pedro, valamint a csapatkapitány, Mikler Roland is. A spanyolok az első félidőben hamar elléptek öt góllal, amit a magyar csapat az üres kapura dobott találatokkal, szemfüles megmozdulásokkal kevesebb mint öt perc alatt kiegyenlített. Innentől azonban Spanyolország vezette és diktálta a tempót, az első félidőre hét góllal növelve a különbséget. A félidő eredménye Spanyolország-Magyarország 21-14.   

A holt pont egyértelműen a másik félidőben következett be, mikor két gyors gól után közel 14 percig nem tudtak eredményesek lenni a mieink. A magyar csapat a második sor játéktapasztalatát építhette, erősíthette, így szerepet kapott a világbajnokságban eddig csak a Zöld-foki Köztársaság ellen játszó Balogh Zsolt, aki két hétméteres góllal öt találatot tudott érvényesíteni. Sajnos a második félidőben sem a magyaroknak kedvezett az ellenfél kapuja, Bodó Richárdnak egy sem akadt be a hat kísérletéből, Székely Mártonnak pedig több mint 5 hárítása csurgott be végül a magyarok hálójába. Ebben az időszakban dőlt el igazán a mérkőzés, 12 góllal is vezettek a spanyolok. A végjátékban sikerült ugyan szépíteni a hátrányt, de a több kulcsemberét is nélkülöző Magyarország végül 36-28-as vereséggel zárta a középdöntős, illetve veretlen szereplését. Balogh Zsolt az M4 sportnak azt nyilatkozta, bár vártnál simább lett a spanyolok elleni vereség, (…) nem lesz hatással a következő meccsre. A végeredmény: Spanyolország-Magyarország 36-28.

A középdöntő harmadik fordulójában a franciák 32-23-ra legyőzték Portugáliát, ezzel veretlenül megnyerték a gízai III. csoportot. A mai játék eredményeképp Magyarország Franciaországgal fog megküzdeni szerdán 20.30-kor Alexandriában.  

Norvégia a veretlen Spanyolországot kapta ellenfeléül, Dánia a házigazda Egyiptommal fogja játszani első egyenes kieséses meccsét, míg Katar az eddig szintén veretlen Svédországgal fog megküzdeni.

1 thought on “A franciákat kaptuk negyeddöntős ellenfélként

Comments are closed.